Mineritul din Valea Jiului cu "sabia disponibilizărilor" deasupra capului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou val de disponibilizări în mineritul din Valea Jiului se află în curs de pregătire. Potrivit conducerii CNH, cel puţin 600 de ortaci care sunt angajaţi acum vor părăsi sistemul, urmând să fie disponibilizaţi în baza unui proiect care, deocamdată, aşteaptă finanţarea.

Constantin Jujan, directorul general al Companiei Naționale a Huilei Petroșani spune că acesta este un plan care se va încheia la sfârşitul lunii noiembrie şi că era absolut  necesar.

„Disponibilizarea este un lucru necesar în actualul context şi se va finaliza în luna noiembrie. Deocamdată, putem spune că acestea vor începe odată ce vom primi ajutorul de stat, şi vorbim aici despre 600 de oameni”, a declarat Jujan. Alţi 1.600 de foşti salariaţi ai CNH Petroşani au plecat de la unităţile miniere la care erau angajaţi anul trecut, când au primit şi plăţi compensatorii. Aceştia au fost încadraţi în muncă la una dintre exploatările miniere (EM) care au mai rămas în funcţiune, respectiv cele de la Lonea, Petrila, Livezeni, Vulcan, Paroşeni, Lupeni, Uricani, Exploatarea de Preparare a Cărbunelui Valea Jiului-Vulcan şi Staţia Centrală de Salvare Minieră Petroşani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite