Minerii au acceptat să fie salvatori montani în staţiunea montană Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvatorii minieri din Petroşani vor interveni de fiecare dată când se va bloca telescaunul
Salvatorii minieri din Petroşani vor interveni de fiecare dată când se va bloca telescaunul

De astăzi, turiştii care au ghinionul să rămână blocaţi în telescaunul care face legătura cu staţiunea Parâng sunt ajutaţi de salvatorii minieri. În urmă cu patru ani, instalaţia telescaunului din staţiunea Parâng s-a blocat, iar 80 de turişti au stat în frig timp de peste şase ore.

Staţia de Salvare Minieră Petroşani va interveni cu salvatori minieri în masivul Parâng, în cazul în care turiştii ar rămâne blocaţi pe telescaunul din staţiune. Administratorul instalaţiei a semnat protocolul de colaborare cu salvatorii minieri după ce Serviciul Salvamont din staţiunea Parâng a refuzat acest lucru. „Cei care administrează telescaunul nu au dispozitivele de coborâre cerute de lege. Au doar nişte frânghii, dar şi acelea sunt vechi, ieşite practic din uz. Dacă semnam acel protocol am fi fost părtaşi la o ilegalitate”, a explicat Dumitru Bârlida, şeful Salvamont Parâng.

Reprezentanţii salvatorilor minieri spun că au echipamentul necesar şi pot interveni chiar şi la salvarea de la înălţime, iar în caz de necesitate sunt dispuşi să acorde o mână de ajutor, chiar dacă nu este principala lor calificare. În anul 2006, instalaţia de transport pe cablu s-a blocat, iar aproape 80 de turiştii au rămas blocaţi la înălţime timp de 6 ore. Toţi au fost salvaţi de către salvamontiştii şi jandarmii montani din staţiune.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite