Mina Paroşeni a înghiţit o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident de muncă soldat cu moartea unui miner a avut loc la o exploatare minieră din Valea Jiului. O comisie formată din procurori cercetează condiţiile în care un ortac şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă.

Un miner în vârstă de 42 de ani a murit, ieri, după ce a căzut în cap de la o înălţime de circa trei metri. Ortacul Andrei Covaci,de 42 de ani, împreună cu un coleg, verifica un puţ cu schip şi a alunecat pe scările din clădirea puţului.
„În jurul orei 10.00, în timp ce se efectua controlul în clădirea puţului cu schip, şeful de schimb Lazăr J. împreună cu lăcătuşul Covaci Andrei efectuau acest control al puţului cu schip. La un moment dat Covaci Andrei a alunecat pe scări în clădirea puţului cu schip, a căzut şi s-a lovit la cap”, a declarat directorul minei Paroşeni, Nicolae Drăgoi.

Operaţiuni de salvare
La subunitatea minieră au ajuns mai multe echipaje de prim-ajutor, însă, în ciuda eforturilor paramedicilor de aproape o oră, ortacul nu a mai putut fi resuscitat. „Iniţial şi-a revenit şi toţi am crezut că nu s-a accidentat chiar aşa de grav. Chiar a reuşit să şoptească câteva cuvinte. Însă, la scurt timp a devenit inconştient şi a decedat”, au spus surse din cadrul minei care au asistat la operaţiunile de salvare.

Anchetă în derulare
Accidentul este cercetat de către o comisie mixtă formată din procurori, inspectori din cadrul Companiei Naţionale a Huilei Petroşani şi ai Serviciului Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul Inspectoratului de Muncă Hunedoara, care vor stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul. Acesta este al doilea accident de muncă înregistrat, în acest an, la mina Paroşeni. Minerul care şi-a pierdut viaţa are 42 de ani, este din Lupeni şi are un copil minor.

Un alt accident a avut loc în aprilie
Ultimul accident înregistrat în mina Paroşeni a avut loc în luna aprilie a acestui an. Gheorghe Costa, un miner în vârstă de 49 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprins de o surpare de pământ. Ortacul a fost scos la suprafaţă de colegii săi, însă medicii nu au reuşit să-l resusciteze. În urma lui au rămas patru copii orfani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite