Mii de elevi hunedoreni nu pot simula proba de evaluare a competenţelor digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competenţele digitale ele elevilor sunt evaluate
Competenţele digitale ele elevilor sunt evaluate

Peste 3.000 de viitori absolvenţi de clasa a XII-a nu pot fi evaluaţi pentru că unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi nu dispun de suficiente calculatoare. Copiii vor fi testaţi în zilele următoare, la orele de curs, pe baza subiectelor pe care colegii lor le au, astăzi, de rezolvat.

Aproximativ 5.300 de elevi hunedoreni ar fi trebuit să simuleze, astăzi, proba de evaluare a competenţelor digitale. Din cauză că şcolile la care sunt înscrişi nu dispun de suficientă dotare tehnică, peste jumătate dintre aceştia nu sunt supuşi evaluării. „Din totalul şcolarilor, doar 2.159 simulează astăzi proba de evaluare a competenţelor digitale. Restul elevilor vor fi testaţi la orele de curs, în zilele următoare, pe baza aceloraşi subiecte de astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Raluca Iacobescu. Potrivit acesteia, alegerea elevilor care sunt verificaţi astăzi şi a celor care vor simula proba de evaluare a competenţelor digitale în perioada următoare a fost făcută pe baza propriilor opţiuni ale copiilor.

35 de centre de evaluare

În judeţul Hunedoara există 35 de licee, la nivelul fiecăruia dintre acestea existând elevi care simulează proba de evaluare a competenţelor digitale, în limita locurilor disponibile în laboratoarele de profil. Şcolarii au la dispoziţie maximum 90 de minute pentru rezolvarea  subiectelor, adică a celor  15-20 de itemi care vizează conceptele de bază ale sistemului de calcul, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, sistemele de operare, procesoarele de texte, procesoarele de calcul tabelar, prezentările, bazele de date, mijloacele moderne de comunicare şi reţeaua internet.

Corectarea lucrărilor se va finaliza în data de 25 ianuarie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite