Mihai Poantă pune viaţa în cartier pe ritmurile muzicii hip-hop pe care o compune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Poantă
Mihai Poantă

Hunedoreanul în vârstă de 20 de ani este pasionat de muzica hip-hop, iar de patru ani încearcă să răzbată prin talentul lui, în lumea artiştilor.

Profil:
Născut: 23 martie 1989, Hunedoara
Educaţie: student în anul al doilea, la Facultatea de Sport
Familie: Necăsătorit
Experienţă: de patru ani compune muzică hip-hop

Inspirat de viaţa din cartier şi de artiştii care au reuşit să influenţeze prin versurile lor destinul multor adolescenţi, Mihai Poantă şi-a dedicat cea mai mare parte a timpului muzicii hip-hop. În urmă cu patru ani, a urcat pentru prima dată pe scenă, într-un club din Hunedoara, pentru a cânta despre lumea văzută prin ochii unui băiat care a crescut în spatele blocurilor cenuşii.

Avea 16 ani, iar de atunci dorinţa de a reuşi într-un domeniu prea puţin accesibil tinerilor dintr-un municipiu mic, aşa cum este Hunedoara, l-a urmărit continuu. „Împreună cu un prieten, am fondat o trupă de hip-hop, pe care am numit-o Antecedent. Ne-am gândit mult până am găsit un nume care să ne reprezinte pe noi şi, în special, modul de viaţă al multora dintre adolescenţii din Hunedoara despre care cântam. Antecedent a sunat bine, la fel ca alte trupe de „băieţi răi” ca BUG Mafia, Codu’ Penal sau La Familia”, a povestit hunedoreanul.

Îşi doreşte o carieră muzicală
În ultimii ani, Mihai Poantă şi trupa lui au urcat pe scenă la zeci de concerte atât în cluburile din judeţ, cât şi în cele din afara lui. Din păcate, spune el, genul pe care îl abordează nu este unul comercial, astfel, tânărul nu îşi pune mari speranţe într-o carieră muzicală. „Hip-hopul este un hobby în care mă implic foarte mult. Îmi scriu singur versurile pieselor şi îmi creez negativele pe care cânt, la aparatul de mixat şi pe calculator. Vreau să scot primul meu album cât de curând, poate chiar până la sfârşitul acestui an. Totuşi, este greu să răzbaţi ca artist, oricât de mult talent ai, pentru că totul se rezumă la bani”, consideră Mihai Poantă.

Cartierul, ca sursă de inspiraţie

Totuşi, hunedoreanul este mulţumit că formaţia lui a reuşit să reziste pe piaţă, în timp ce alţi adolescenţi care au luat şi ei modelul artiştilor de hip-hop au renunţat la visele unor cariere în domeniu. Mai mult, Mihai Poantă are planuri serioase. Pe lângă albumul la care lucrează, tânărul se pregăteşte să devină profesor de sport şi, poate, antrenor de fotbal. În prezent, el este student în anul al doilea la o facultate de profil şi îşi găseşte timp pentru a lucra ca suplinitor la clasele V – VIII, la mai multe şcoli din municipiu.
La imaginea de „băiat rău” nu a renunţat şi spune că, deşi locuieşte într-un cartier liniştit din Hunedoara, încă găseşte aici suficente surse de inspiraţie pentru versurile şi muzica lui.

Ce-i place:
Băieţii răi de la „BUG Mafia” sunt preferaţii tânărului, iar în afara muzicii, lui Mihai îi place foarte mult pescuitul. Îşi aminteşte bucuros de cele mai mari capturi pe care le-a scos din lacul Cinciş şi din râul Mureş. Hunedoreanul mai spune că şi-ar dori să ajungă antrenor de fotbal sau profesor de sport. Până atunci însă, îşi exersează aptitudinile la cursurile pe care le ţine ca suplinitor în şcoli.

Ce nu-i place:
Ca mulţi dintre tinerii care încearcă să răzbească într-o carieră artistică, Mihai Poantă este deranjat de lipsa sprijinului material de care are nevoie pentru a-şi îndeplini visurile. El mai adaugă că nu suportă bârfa şi invidia. „Nu îmi plac persoanele cu două feţe, cei care spun una şi fac alta”, mai adaugă hunedoreanul.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce te nemulţumeşte în situaţia de artist aflat în căutarea sucesului?
Faptul că sunt foarte puţine cluburi în municipiu, unde ne putem desfăşura. În plus, pentru a ne lansa cu adevărat pe piaţa muzicală avem nevoie de sponsori, iar oamenii disponibili să se implice în aşa ceva sunt greu de găsit. Toate cheltuielile cu promovarea le suportăm din propriul buzunar.

Mai prinde, în prezent, imaginea de „băiat rău”?
În urmă cu câţiva ani era la modă între adolescenţi, iar artiştii care aveau această imagine prindeau la public mai mult. Din cauza „băieţilor de cartier”, zona în care locuiam putea fi considerată periculoasă. Acum aceştia s-au mai liniştit sau au plecat în străinătate, pentru a face bani. Noi facem muzică pe această temă şi venim cu mesajul de a trăi viaţa la maxim.

Care sunt formaţiile tale preferate?
Îmi place stilul BUG Mafia, dar şi alte trupe mai noi de hip-hop. De obicei mă concentrez la muzica pe care o fac eu şi nu prea am timp să ascult foarte multă muzică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite