Hunedoara: Microbuzele de călători, verificate la frâne şi direcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Microbuzele de călători, verificate la frâne şi direcţie
Hunedoara: Microbuzele de călători, verificate la frâne şi direcţie

Controalele efectuate de poliţişti au scos la iveală multe nereguli.

O amplă acţiune de verificare a maşinilor care transportă călători între judeţe se desfăşoară în aceste zile.

Numărul mare de accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule care transportă călători a generat o amplă campanie de verificare a stării de funcţionare a maşinilor. Acţiunea realizată de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanţi RAR Hunedoara, a dus la depistarea mai multor probleme de natură tehnică a maşinilor de transport în comun. „Fiecare acţiune de aceste gen relevă carenţe în privinţa modului în care administratorii firmelor de transport respectă siguranţa persoanelor aflate în aceste mijloace de transport. Seisizăm probleme tehnice legate de eficienţa sistemului de frânare sau probleme de direcţie.

De asemenea, maşinile au întârzieri în efectuarea reviziei tehnice. Tocmai de aceea reţinem certificatele de înmatriculare până când transportatorul îşi rezolvă aceste probleme”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Dau vina pe şosele proaste

Şi autocarele care tranzitează judeţul au intrat în vizorul poliţiştilor. Sunt verificate documentele de transport, respectarea timpilor de odihnă şi starea tehnică a autovehiculului. O acţiune de acest gen, realizată la începutul lunii septembrie, i-a făcut pe şoferii de autocar şi pe proprietarii frimelor de transport să scoată, în total, aproapte 20.000 de lei pentru amenzi.
Transportatorii spun încă că drumurile proaste sunt de vină pentru accidente. „Plătim rovignetele degeaba. Maşinile se strică în drumurile proaste, dar pe nimeni nu interesează acest lucru. Săptămânal, trebuie să bag bani în reparaţii. Din păcate, în România, este mai uşor să dai amenzi decât să construieşti şosele”, a declarat Mircea Toma, administratorul unei firme de transport din judeţ.

Rezultat
Multe maşini care fac transport în comun au probleme tehnice

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite