Hunedoara: Medici transformaţi în vraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce banii de la minister întârzie să apară, singurul cabinet medical şcolar din Petroşani mai are câţiva stropi de alcool sanitar.

Abia a început noul an şcolar şi au apărut şi primele probleme în şcolile din Valea Jiului. Medicii cabinetelor şcolare trebuie să se descurce cum pot, în caz de nevoie, pentru că stocurile de medicamente şi materiale sanitare sunt aproape de zero.
La Şcoala Generală Nr. 1 din Petroşani, singura din localitate care dispune de cabinet medical, medicul mai are doar câţiva mililitri de spirt, nu are însă feşe şi comprese, şi nici multe dintre sortimentele de medicamente strict necesare.

„Ne lipseşte cam totul“

„Lipsurile nu sunt de azi, de ieri, ci de mai multe luni de zile. Ne lipsesc şi cele mai elementare produse medicale pentru că nu au mai venit bani de la minister. Cum au venit copiii la şcoală, cum au apărut şi primele probleme medicale, dar nu avem medicamentele necesare să-i tratăm. Pentru că nu sunt bani, nu există nici spirt, nici feşe, nici comprese, de fapt ne lipseşte cam totul. Am făcut adresă la Deva, dar nu am primit nici răspuns, nici bani. Totuşi, a trecut doar o săptămână de la debutul noului an şcolar, aşa că sperăm să primim în curând şi medicamentele de care avem nevoie”, a declarat Bogdana Nedelcu, şeful cabinetului medical de la Şcoala Generală Nr. 1 din Petroşani. Primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ritzi, spune că banii destinaţi aprovizionării cu materiale medicale a cabinetelor medicale şcolare vin prin Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

Primăria Petroşani acuză DSP

„Se pare că, până la această dată, instituţia sanitară a judeţului nu a alocat niciun leu pentru cabinetele medicale din şcoli. Prin urmare, situaţia se prezintă la cote de avarie în cazul acestor entităţi medicale”, a declaratTiberiu Iacob-Ritzi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite