Portret: VIDEO Marius (Jabba) Indrei, omul care aduce dansul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 18 ani, Marius şi-a dedicat cea mai mare parte a timpului său break-dansului. Adolescentul este membru al trupei Simple Crow şi se arată decis să le calce pe urme artiştilor consacraţi.


Profil:
Născut:
5 iulie 1991, Hunedoara
Studii:
Elev în clasa a 12 la Colegiul „Iancu de Hunedoara”
Familie:
Necăsătorit
Experienţă:
Practică dansul de la vârsta de 15 ani


Marius (Jabba) Indrei a reuşit împreună cu mai mulţi prieteni de-ai lui să formeze o trupă de dans modern care, deşi a fost înfiinţată în urmă cu doar o jumătate de an, a atras deja simpatia multor hunedoreni. Grupul, din care fac parte zece adolescenţi, fete şi băieţi, de la mai multe licee din municipiul Hunedoara, se numeşte „Simple Crew”. Marius este caracterizat de colegii din trupă drept omul plin de idei, cel care susţine moralul echipei. La rândul lui, adolescentul nu se lasă mai prejos şi vrea ca „Simple Crew” să calce pe urmele celebrilor Jabbawockeez, un grup de dansatori care face furori în Statele Unite ale Americii.

Meserie cu riscuri
„Dansul este pasiunea căreia mă dedic în întregime”, spune Marius. Tânărul îl practică la modul organizat de aproximativ doi ani, când s-a prezentat pentru prima dată la lecţiile de dans modern ţinute de un instructor la Casa de Cultură din municipiul Hunedoara. „De câteva luni, am început să participăm cu trupa „Simple Crew” la mai mai multe festivaluri şi baluri care au avut loc în judeţ. Dansăm din plăcere şi nu am avut niciodată pretenţii de la cei care ne-au invitat”, spune adolescentul.


Despre stilul pe care grupul din care face parte îl practică, Marius povesteşte că este o combinaţie dintre „street” (dans de stradă) şi „break-dance”, un stil mult mai spectaculos. „La repetiţiile pe care le ţinem, fiecare dintre noi vine cu propriile idei pe care apoi încercăm să le legăm, astfel încât dansul final să fie bun. Am văzut o mulţime de filme cu dansatori, iar internetul îmi oferă şi el o mulţime de modele. Încă nu suntem la fel de buni ca artiştii pe care îi vedem pe internet, dar ne străduim”, a mai adăugat hunedoreanul. La evenimentele la care a participat împreună cu trupa lui, Marius Indrei a reuşit să ducă la bun sfârşit reprezentaţiile preserate cu momente acrobatice şi scheme dificil de executat. Nu acelaşi noroc l-a avut la una dintre repetiţii când, aflat pe o masă, a încercat să sară peste cap pe spate. „Am fost la un pas să îmi frâng gâtul atunci, fiindcă am căzut în cap”, îşi aminteşte hunedoreanul.

Crede în succesul trupei
Deşi trăieşte într-un oraş fără prea multe perspective artistice, dansatorul speră că proiectul trupei lui va avea succes. „Sunt bucuros că ne apreciază publicul pentru care dansăm. La alte câştiguri de pe urma muncii noastre nu mă aştept deocamdată. Până acum însă m-am zbătut să caut sponsori. Am luat la rând băncile şi magazinele din oraş pentru a le cere sprijinul, dar de cele mai multe ori mi s-a închis uşa în nas. Totuşi, chiar şi aşa, nu mă dau bătut”, a mai spus Marius Indrei.       

Ce-i place:
Jabba spune că îi place muzica dată la maxim. Ascultă hip-hop şi muzică modernă, pe care îşi poate exersa mişcările. Pasiunea lui i-a scos din sărite pe vecini. De multe ori s-a trezit cu ei la uşă, dis-de-dimineaţă, pentru a-l convinge să dea volumul boxelor mai încet. Timpul petrecut cu prietenii săi îl consideră foarte important, mai spune Marius, care mai are drept hobby-uri şi maşinile de curse.
Ce nu-i place:
Marius Indrei se declară o fire modestă. În schimb, nu îi plac cei care încearcă să se dea mari, Îl deranjează persoanele agresive şi arogante şi ar vrea că fiecare să îşi vadă de treaba lui, mai spune tânărul. În ce îl priveşte, Jabba mai adaugă că îl nemulţumeşte faptul că este uneori timid şi emotiv, dar pe scenă uită repede de această stare, în încercarea de a dansa cât mai bine.

image


Întrebări şi răspunsuri:
Care sunt proiectele de viitor ale trupei tale?
Eu, personal, aş vrea să organizez un bal de caritate pentru copii de la centrul de plasament pentru persoanele cu handicap. Tatăl meu lucrează la centru, iar eu am avut ocazia să îmi mai petrec timpul cu ei şi am ajuns la concluzia că aceşti copii chiar merită ajutorul nostru.
Este nevoie de sponsori pentru o trupă de dansatori?
Noi am căutat sponsori care să ne ajute să ne luăm echipamentele de scenă şi, în special, măştile ca ale celor de la Jabbawockeez, pentru imaginea noastră. Chiar şi fără ajutorul lor, încercăm să strângem singuri bani pentru echipamente.
Câte ore petreci la o repetiţie?
Uneori până la patru ore, dar nu este mult, consider eu. Timpul trecee destul de repede când te bucuri de ceea ce faci. Când ajung acasă, continui să exersez. Unii dintre colegii mei de trupă dansează mult mai bine şi caut să învăţ de la ei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite