Mănăstirea Prislop va fi luată cu asalt de zeci de mii de pelerini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să sosească în pelerinaj la Mănăstirea Prislop pentru a participa la manifestarea religioasă organizată cu prilejul împlinirii a 22 de ani de la trecerea în nefiinţă a părintelui Arsenie Boca, considerat şi „sfântul neîncoronat al Ardealului“.

Pelerinajul la mormântul părinteleui Arsenie Boca începe de mâine. Oamenii cred că părintele Arsenie Boca  are puteri miraculoase chiar şi dincolo de moarte şi susţin că la mormântul lui încă se mai fac minuni. Se spune că florile de pe mormântul părintelui nu se ofilesc niciodată şi că o simplă atingere a crucii acestuia îi poate vindeca pe suferinzi de boli.
În 2010, aproape 30.000 de pelerini au venit la Mănăstirea Prislop şi se aşteaptă ca şi anul acesta numărul lor să fie la fel de mare. Pe parcursul celor trei zile cât va dura pelerinajul, măsurile de ordine publică vor fi asigurate de peste 110 jandarmi, poliţişti şi pompieri. Acestora li se vor alătura paramedici SMURD şi personalul Ambulanţei. Măsurile adoptate de forţele de ordine vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi credincioşii care vor sosi la Mănăstirea Prislop. Pe calea de acces către mănăstire, vor acţiona pentru fluidizarea circulaţiei mai multe echipaje ale poliţiei rutiere. În acest sens, poliţiştii recomandă şoferilor să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara părţii carosabile pentru a nu bloca calea rutieră. În incinta mănăstirii, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi îi vor îndruma pe credincioşi pe timpul pelerinajului la mormântul părintelului Arsenie Boca. „Recomandăm participanţilor la această manifestare religioasă să respecte precizările organizatorilor şi forţelor de ordine. În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a precizat locotenent Nicolae Răducu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara.
Părintele Arsenie Boca s-a născut în 29 septembrie 1910, în localitatea hunedoreană Vaţa de Sus, într-o familie de oameni simpli. După ce a urmat şcoala primară şi liceul la Brad, în 1929 s-a înscris la Academia Teologică din Sibiu. În cursul teologiei, a fost nevoit să-şi vândă casa părintească pentru a-şi putea continua studiile. În anul 1939 a petrecut trei luni pe Muntele Athos. Nouă ani mai târziu, părintele a fost arestat şi torturat de fosta Securitate pentru presupuse legături cu legionarii. La finalul pedepsei, părintele a revenit, ca stareţ, la Mănăstirea Prislop, de unde a fost alungat în 1959, când lăcaşul de cult, s-a desfiinţat, fiind transformat în cămin de bătrâni. Părintele s-a stins din viaţă în 28 noiembrie 1989, la Mănăstirea Sinaia, fiind înmormântat la Prislop.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite