Managerul Evo Motors Hunedoara a fost eliberat, spre nemulțumirea păgubiților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Marc unul dintre clienții înșelați înceracă cu disperare să-și recupereze paguba, estimată în total la 1,2 milioane de lei. Spre dezamăgirea celor înșelați, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus cercetarea în stare de libertate, sub control judiciar, a directorului Evo Motors, Claudiu Micu.

Decizia Tribunalului Hunedoara şi apoi a Curții de Apel Alba Iulia de a dispune cercetarea în stare de liberarte a directorului Claudiu Micu, acuzat că a înșelat peste 20 de persoane cu suma de 200.000 de euro, a generat nemulțumiri în rândul păgubiților.

“Instanța a acceptat eliberarea inculpatului, dar a impus o serie de obligații în plus față de cea a nu părăsi localitatea de domiciliu. În motivarea soluției, se precizează că au fost îndeplinite o serie de acte procedurale menite să asigure garantarea recuperării prejudiciului de către părțile vătămate.

De asemenea, în motivare se mai precizează că pericolul pe care lăsarea inculpatului în libertate l-ar fi reprezentat s-a estompat”, a declarat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.
Ancheta în cazul „directorului ţepar” este în faza de urmărire penală, el nefiind încă trimis în judecată.


Marius Marc.

Marius Marc, unul dintre păgubiți a declarat pentru Adevărul de Seară că este inadmisibil ca un om care a furat atâția bani să fie cercetat în stare de libertate. “Șaizeci de zile de arets pentru cineva care a furat în câteva luni cât nu poate să agonisească un om cinstit într-o viață este mult prea puțin. Din punctul meu de vedere nu America este țara tuturor posibilităților ci România”, a spus Marc.

image

Tânărul în vârstă de 32 de ani susține că niciunul dintre cei păgubiți nu și-a putut recupera banii. “S-a așteptat intrarea firmei în faliment pentru ca banii să nu mai poată fi recuperați. Ceea ce a făcut Claudiu Micu nu este faliment, este jaf la drumul mare”, a adăugat Marc.

Directorul Evo Motors Claudiu Micu în calitate de administrator al firmei SC EVO 10 Motors SRL, a incheiat mai multe contracte de vânzare-cumpărare sau leasing pentru mașini marca Mitsubishi. Acesta a încasat banii însă nu mai nu achita importatorului contravaloarea mașinilor, iar clienților le motiva că sunt probleme la importator. Astfel, în aproximativ șase luni s-a ajuns în situația în care s-a creat un prejudiciu de aproximativ 1, 5 milioane de lei. Totul a ieșit la iveală în momentul în care clienții au depus plângerii penale la Poliție.

Nu are voie să vorbească cu păgubiții
Una dintre condițiile impuse de magistrații Curții de Apel Alba Iulia pentru a-l lăsa în libertate pe Claudiu Micu este obligarea acestuia de a nu intra în contact cu părțile vătămate și cu familiile acestora. Ce-a de-a doua este ca el să nu își mai exercite activitatea de dealer auto.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite