Malurile Lacului Cinciș și ale râurilor Mureș și Strei vor fi curățate de voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de persoane, majoritatea elevi, vor fi agrenate în acțiunea de ecologizare a malurilor mai multor ape din zona Hunedoarei, care va avea loc vineri.  Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei de voluntariat “Let’s do it, Romania”, în parteneriat cu Societatea de Gospodărire a Apelor Române Hunedoara

Voluntarii, printre care se numără mai mulți elevi de la școlile din Hunedoara și Cinciș, vor curăța de mizerie malurile Lacului de acumulare.

Practic, elevii vor face treaba administrației locale din comuna Teliucu Inferior, care a refuzat să mai curețe zona, după ce primarul din localitate s-a supărat pe turiștii care lasă gunoaiele în urma lor, pe lac.

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

"Serviciul de Gospodărire a Apelor Hunedoara participă activ în această activitate prin acţiuni de identificare a locurilor care trebuie igienizate, centralizarea datelor, stabilirea traseelor, contactarea voluntarilor, distribuirea în teritoriu a materialelor specifice ecologizării, luarea tuturor măsurilor de prevenire a accidentelor şi prin muncă voluntară", a precizat directorul SGA Hunedoara, Grigorie Burjan, citat de Agerpress.ro.

Și malurile rîurilor Mureș și Strei vor fi ecologizate de voluntari. Acțiunea face parte din campania națională “Let’s do it, Romania!’.

Anul trecut, în cadrul unei acțiuni similare, voluntarii și angajații Serviciului de Gospodărire a Apelor au strâns o tonă de mizerie de pe malurile lacului Cinciș.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite