Hunedoara: Maidanezii sunt o problemă de un miliard de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Maidanezii sunt o problemă de un miliard de lei
Hunedoara: Maidanezii sunt o problemă de un miliard de lei

Câinii vagabonzi reprezintă un subiect sensibil din cauza legilor care interzic eutanasierea lor.

În Petroşani, anual aproape un miliard de lei vechi pleacă de la bugetul local pentru capturarea, deparazitarea, sterilizarea şi hrănirea maidanezilor. Capturare a câinilor vagabonzi din localitate a fost ceva mai bine organizată în centrul oraşului, însă în cartierele de la extremităţi situaţia este în continuare critică.

Câinii vagabonzi costă

„Mereu ne pomenim cu noi haite de câini, care nu ştiu de unde sunt aduşi. Dacă am şti, atunci am lua şi măsuri împotriva celor care îi aduc şi îi lasă în Petroşani. Este adevărat, maidanezii scot de la bugetul local sume importante de bani şi reprezintă o problemă care nu va fi rezolvată niciodată, ţinând cont de modul în care este făcută legea care îi protejează”, a declarat Ion Dobre, director executiv SPADPP Primăria municipiului Petroşani.

Agresivii vor îmbătrâni în adăpost

În adăpostul municipalităţii din cartierul Colonie sunt cazaţi circa 70 de căţei. După ce trec prin adăpost, maidanezii sunt eliberaţi iarăşi pe străzi. La adăpost se mai întorc doar cei agresivi sau cei care revin benevol pentru o porţie de hrană.
Pentru câinii fără stăpân ar mai exista o variantă de a scăpa din cuştile în care trăiesc în adăpostul din Colonie, şi anume aceea de a fi înfiaţi. „Am avut destule cazuri de persoane care s-au interesat de condiţiile în care pot lua acasă un câine, dar când au auzit că taxa de revendicare este de două milioane de lei vechi, cu toţii au spus că mai bine îşi cumpără un animal nou din altă parte”, a mai spus Florin Niculescu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite