Mai mulţi turişti prezenţi pe pârtii şi-au rupt coloana, clavicula, mâinile sau picioarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: I. Tudor (Arhivă)
Foto: I. Tudor (Arhivă)

Nouă persoane care şi-au petrecut sfârşitul de săptămână la Straja au ajuns de pe pârtii direct la spital. Turiştii s-au ales cu fracturi de mâini, picioare, coloană vertebrală sau claviculă. Nu au lipsit traumatismele cranio-cerebrale.

Accidentele au avut loc în zilele de sâmbătă şi duminică. ,,Majoritatea răniţilor, originari din Timişoara, Arad, Cugir şi Hunedoara, au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Lupeni pentru îngrijiri medicale”, a declarat George Resiga, şeful Serviciului Public de Salvamont.

Sejur prelungit

În weekend, staţiunea Straja a numărat aproximativ patru mii de turişti. O parte dintre aceştia, majoritatea copii, şi-au prelungit sejurul, întrucât se află în vacanţă. La ora actuală, mercurul din termometre arată -3 grade Celius, este ceaţă şi se schiază pe toate cele şapte pârtii. Drumul este accesibil până la telescaun, până la intrarea în staţiune putând urca doar maşinile cu tracţiune integrală.

Incidente şi în Parâng

 Nici turiştii din Parâng nu au fost lipsiţi de evenimente neplăcute. Salvamontiştii au avut de-a face cu trei fracturi de membre. Săptămâna aceasta, staţiunea găzduieşte cea de a doua serie de copii cu dizabilităţi, în cadrul taberei Special Olympics.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite