Mai bine şomer cu pretenţii decât angajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi judeţul Hunedoara ocupă locul al treilea la nivel naţional ca număr de joburi, şomerii se plâng că nu îşi găsesc de lucru. Veniturile mici, condiţiile de la locul de muncă şi încadrarea pe un post necorespunzător calificării nemulţumesc hunedorenii care preferă şomajul contra salariului.

Zeci de persoane au aşteptat la rând, în această dimineaţă, să-şi vizeze carnetul de şomer, formând o adevărată coadă la uşa Agenţiei  Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

VEZI AICI CE LOCURI DE MUNCĂ SUNT DISPONIBILE ÎN JUDEŢ!

Printre cei fără job s-a numărat şi Cornel Lazăr. Cu o calificare de lăcătuş mecanic, bărbatul a mers ultima dată la serviciu în urmă cu trei luni.

Deşi sunt lăcătuş mecanic, am lucrat ca muncitor necalificat în alimentaţie, la o firmă de procesare a cărnii de pui.  De atunci, am tot încercat să găsesc ceva care să corespundă cu ceea ce ştiu să fac şi cu cerinţele mele, dar până acum nu am reuşit”, a declarat hunedoreanul în vârstă de 40 de ani.

Mirela Voicu, administratorul unei firme de recrutare, susţine că cea mai mare problemă a celor care-şi caută un loc de muncă vizează lipsa de experienţă.

Avem o bază de date cu aproximativ 200 de persoane, cei mai mulţi dintre ei fiind absolvenţi cu studii superioare. Noi încercăm să-i plasăm pe piaţa muncii, însă lipsa de experienţă reprezintă un minus atunci când ajung în faţa unui angajator”, a declarat Mirela Voicu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite