Magistraţii aşteaptă rezultatele noii expertize, în dosarul “Abatajul morţii – Mina Petrila”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu aşteaptă, astăzi, noua expertiză tehnică a exploziilor din abatajul minei Petrila. Noul raport a fost solicitat de cei trei directori de la EM, Aurelian Necula, Gheorghe Roşu şi Ştefan Ungur, trimişi în judecată sub învinuirea de ucidere din culpă.

Noul raport de expertiză solicitat de judecători ar urma să determine cauzele care au favorizat producerea exploziilor şi măsurile luate de conducerea minei imediat după accidentul de muncă.

Cea mai grea întrebare la care ar trebui să răspundă acest raport este dacă cei din conducerea minei au încercat să falsifice datele privind concentraţia de gaz metan.

La termenul precedent, Aurelian Necula fostul director al EM Petrila a declarat că nu are cunoştinţă despre vreo practică prin care s-ar fi putut modifica, din raportări, concentraţia de metan din subteran. El a precizat că, după producerea primei explozii, în biroul său a venit foarte multă lume, iar deciziile nu au mai fost luate de el, ca şef al unităţii, ci de superiorii săi.

Procesul exploziei de la EM Petrila a început anul trecut fiind strămutat, la solicitarea inculpaţilor, de la Judecătoria Petroşani la cea din Târgu Jiu. Cei trei foşti şefi ai EM Petrila sunt acuzaţi de ucidere din culpă. În subteranul minei Petrila s-au produs, la data de 15 noiembrie 2008, două explozii în urma cărora şi-au pierdut viaţa 13 persoane, iar alte 15 au fost rănite.

Familiile victimelor cer despăgubiri de aproximativ 300.000 de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite