Hunedoara: Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis continuarea protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis continuarea protestelor
Hunedoara: Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis continuarea protestelor

Ieri, după-amiază, a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara, în care a fost pusă în discuţie continuarea protestelor faţă de unele noi prevederi legale privind salarizarea personalului din Justiţie.


Judecătorii au hotărât continuarea acţiunii de protest începută la 1 septembrie 2009, până la data de 2 octombrie 2009, inclusiv. În acest timp, magistraţii de la tribunal vor amâna judecarea dosarelor intrate pe rolul instanţei pentru noi termene.

S-a restrâns numărul dosarelor amânate

Adunarea generală a judecătorilor a decis, totuşi, să reducă numărul cauzelor exceptate de la judecare.  Procesele care vor fi desfăşurate în condiţii normale sunt: fondurile cu rechizitorii şi cauzele cu arestaţi preventiv şi condamnaţi, autorizările percheziţiilor, plasamentele minorilor, adopţiile, restrângerea dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor români în Uniunea Europeană, cauzele privind fondul funciar, pensii de întreţinere, măsuri asiguratorii, cererile de strămutare întemeiate pe motiv de rudenie, suspendarea provizorie şi suspendarea executării silite, învestirile cu formulă executorie, ordonanţele preşedinţiale, constatarea nelegalităţii grevei, contestaţiile la decizia de concediere, suspendarea executării actului administrativ, somaţiile de plată, cererile formulate de către debitor pentru deschiderea procedurii insolvenţei, renunţările la judecată şi apostilarea de acte.


Activitatea judecătorilor delegaţi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara va viza o şedinţă pe săptămână, respectiv lunea, iar activitatea cu publicul la Biroul de Informare şi Relaţii  Publice, compartimentele Arhivă, Registratură, Biroul Apostilări Acte se va desfăşura normal nefiind afectată de această formă de protest.
În schimb, hunedorenii care vor să depună documente la registratura Judecătoriei Deva o pot face doar prin intermediul poştei sau prin fax.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite