„Mafia” contrabandei cu ţigări din pieţe nu se lasă descurajată de acţiunile poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenul contrabandei cu ţigări a „explodat” în pieţe, deoarece, în vreme de criză, hunedorenii preferă marfa bişniţarilor, mai ieftină. Acţiunile poliţiştilor nu par să îi descurajeze pe contrabandiştii din pieţe.

În timp ce agenţii se mândresc cu capturi impresionante de ţigări de contrabandă, numărul hunedorenilor care împânzesc zonele aglomerate din cele două municipii, în căutarea clienţilor interesaţi să cumpere tutun la preţuri mai mici, a crescut simţitor.

În Piaţa Dunărea din Hunedoara, potrivit poliţiştilor, săptămânal sunt parcate peste 20 de autoturisme despre care există suspiciunea că sunt folosite pentru a fi depozitate ţigări. În apropierea lor, bişniţarii îşi văd nestingheriţi de vânzarea ilegală a mărfii. „Cine îşi mai permite să cumpere ţigări de la magazin, la preţurile atât de mari? Le luăm din piaţă, de la bişniţari, pentru că sunt mai ieftine cu un leu - doi”, spune, mulţumit, Adrian Fekete, unul din clienţii fideli ai contrabandiştilor.

În Hunedoara, comercianţii care nu au mai avut loc în piaţă s-au retras în cartiere şi îşi vând marfa din faţa blocurilor.

În apropierea Pieţei Agroalimentare din Deva, situaţia este similară. Zona este controlată de grupuri de romi care abordează trecătorii pentru a le vinde produsele accizabile.

Aici, periodic, au loc razii pentru depistarea evazioniştilor, dar de fiecare dată aceştia revin pe piaţă. Aseară, peste 100.000 de ţigarete au fost confiscate de la doi tineri care urmau să le pună ilegal în vânzare în Hunedoara şi Petroşani.  În autoturismul unuia dintre ei, din Hunedoara, poliţiştii au descoperit 34.000 de ţigări, provenite din Serbia. Celălalt tânăr, din Petroşani, s-a lăsat cu greu prins. “Aflat în trafic, nu a oprit la semnalul agenţilor.

Şoferul a fost urmărit pe DN 66 şi blocat în centrul Petrilei, unde a coborât din maşină şi a fugit. În cele din urmă tânărul, de 28 de ani a fost imoobilizat, iar în interiorul autoturismului au fost găsite peste 70.000 de ţigarete de contrabandă”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, de la IPJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite