MAMĂ LA VÂRSTA DE 12 ANI: Copilul născut de minoră va fi crescut în comunitatea de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenţii sociali au verificat dacă familia minorei de 12 ani, care a născut un băieţel la maternitatea din Deva, poate avea grijă de nou-născut. La rândul lor, poliţiştii l-au pus sub urmărire penală pe presupusul tată al pruncului, un tânăr cioban, care este acuzat în prezent de pedofilie.  

Caz şocant la maternitatea Spitalului Judeţean din municipiul Deva. Florentina, o copilă în vârstă de numai 12 ani, provenită dintr-o familie de romi din satul hunedorean Ohaba Sibişel, a dat naştere unui băieţel.

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

Minora a fost adusă pentru a naşte la spitalul devean duminică dimineaţa. Aceasta după ce cu o zi mai devreme fusese purtată prin unităţile medicale din Haţeg şi Hunedoara, însă medicii au considerat că se impune aducerea ei la Deva. „Copila a născut şi se simte bine, atât ea cât şi pruncul”, a declarat medicul Camelia Ionescu, şeful Secţiei de Neonatologie. Nou-născutul a cântărit două kilograme şi este sănătos, chiar dacă a venit pe lume mai devreme, la 33 de săptămâni.

EXCLUSIV I-a scris gurului înainte de a fugi de acasă: dispariţie misterioasă a unei eleve de 16 ani, adeptă a MISA

Familia poate creşte copilul
Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara (DGASPC) au demarat o anchetă pentru stabili dacă se impune să fie instituite măsuri de protecţie socială faţă de nou-născut. „Familia a refuzat sprijinul acordat de Direcţie, spunând că atât copila cât şi băieţelul ei au suport din partea mamei şi a bunicii. Deocamdată, asistenţii sociali au constatat că situaţia le este favorabilă pentru a creşte copilul, chiar dacă familia locuieşte într-o „colonie” de la marginea comunei”, a precizat ieri Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, tatăl copilului este un cioban în vârstă de 20 de ani, de care minora, aflată în abandon şcolar, s-ar fi îndrăgostit în peregrinările pe islazul satului.

„Tânărul a fost pus sub urmărire penală pentru act sexual cu un minor”, a afirmat Bogdan Niţu, de la IPJ Hunedoara.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite