"Lupul" a fost scos din bârlog. Povestea arestării celui mai tare dealer de droguri din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important dealer de droguri din județul Hunedoara, cunoscut sub porecla de "Lupul"  a fost arestat după patru ani de urmărire. Gruparea sa "alimenta" cu droguri cluburile de lux din județ precum și pe liderii unor grupări interlope.

O acțiunea demarată la capătul a patru ani de filaj, de către ofițerii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate s-a finalizat cu arestarea lui Jimmy Valer Lupulescu, cunoscut drept „Lupul și a altor două persoane din anturajul său. Potrivit polițiștilor, Lupulescu alimenta cu droguri cluburile de lux hunedorene şi persoane care fac parte din lumea interlopă din oraş, dar şi elevi ai unor şcoli. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani a avut o importantă activitate infracţională, ocupându-se cu trafic de droguri de risc, el recunoscând, de altfel, în timpul audierilor că, în perioada 2008 -2012, a reuşit să aducă în municipiul Hunedoara 10 colete de marijuana, cu cantităţi cuprinse între o jumătate şi un kilogram. „Toate coletele cu droguri au fost aduse pe o filieră italo-spaniolă, în care comanda şi plata s-a făcut în Italia, iar stupefiantele au fost expediate din Spania”, a declarat subcomisarul Lucian Năboiu, şeful SCCO Hunedoara.
Ancheta poliţiştilor a arătat că, odată ajunse în Hunedoara, drogurile erau distribuite personal de „Lupul”, care coordona reţeaua, sau de complicii acestuia, astfel că substanţele ajungeau la consumatorii din lumea interlopă, dar şi printre elevii de liceu din oraş.

Bărbatul a dat dovadă de multă ingeniozitate, el evitând în permanenţă să fie prins de poliţie şi a acţionat mereu prin intermediul unor intermediari, persoane de încredere din anturajul său, printre care şi mama sa. În momentul în care a bănuit că oamenii legii sunt pe urmele sale, acesta a fugit din Hunedoara şi s-a ascuns în casa unei rude din judeţul Dolj, într-un sat în care nici măcar semnal la telefonul mobil nu există. Totodată, el şi-a sfătuit mama să părăsească ţara cu destinaţia Spania.
Ofiţerii de la „Crimă Organizată” au descins atât la Hunedoara, cât şi în judeţul Dolj, în urma percheziţiilor efectuate, un număr de 14 persoane fiind ridicate şi duse la audieri. „Lupul” a fost ridicat din satul în care se ascundea. Acesta a fost reţinut, iniţial, pentru 24 de ore, împreună cu alţi doi complici de-ai săi, Bogdan Constantin şi Daniel Robac, de 44 de ani, respectiv 28 de ani. Cei trei au fost prezentaţi instanţei de la Tribunalul Hunedoara, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de droguri. Potrivit unor surse din cadrul tribunalului, cei trei au atacat cu recurs decizia magistraţilor, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel de la Alba Iulia. Alte 11 persoane, consumatoare de droguri, sunt învinuite în acest ca, iar cercetările continuă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite