Luna august scumpește "pâinea noastră cea de toate zilele". Cu cel puțin 20 de procente, spun procesatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nereguli descoperite de poliţişti Foto: Arhivă Adevărul
Nereguli descoperite de poliţişti Foto: Arhivă Adevărul

Deprecierea monedei naționale coroborată cu majorările de prețuri la electricitate și carburanți vor genera scumpiri în lanț la produsele alimentare. Potrivit administratorilor firmelor de morărit și panificație, pâinea este alimentul care se va scumpi odată cu luna august.

Pâinea şi produsele de panificaţie vor fi mai scumpe cu cel puţin 20 la sută. Anunţul făcut de reprezentanţii patronatelor din Industria de Morărit şi Panificaţie este, în mare parte, confirmat şi de către reprezentanţii firmelor de profil din judeţul Hunedoara. „Având în vedere ultimele majorări de preţuri apărute pe piaţa cerealelor, nu exclud o creştere a preţului la produsele de panificaţie şi morărit. La această dată, grâul este mai scump cu aproape 30 la sută faţă de anul trecut şi nu sunt semne că se va schimba ceva. A fost un an foarte greu pentru producători, seceta din ultima perioadă afectând producţia cultivatorilor de cereale”, a declarat George Frântu, director general în cadrul unei firme de profil din judeţ.
De asemenea, acesta a precizat că problema trebuie privită într-un context mult mai larg, majorările de preţ anunţate de patronatul din cadrul Industiei de Morărit şi Panificaţie având la bază mai multe argumente. „În ceea ce priveşte majorarea preţului la pâine şi produse de panificaţie trebuie să luăm în calcul şi scumpirea carburanţilor, a energiei electrice şi devalorizarea monedei naţionale. Există şi firme de profil care folosesc în procesul de fabricaţie ca materie primă grâu din import. Teoretic, ar fi întrunite toate condiţiile care ar duce la noi majorări de preţuri. Rămâne de văzut cum va reacţiona piaţa la aceste schimbări”, a concis Frântu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite