Lucrările la telegondola din pasul Vâlcan au intrat pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinele telegondolelor au fost aduse pentru a fi montate
Cabinele telegondolelor au fost aduse pentru a fi montate

O nouă staţiune montană e pe cale să ia naştere în Valea Jiului. După Straja şi Parâng, finalizarea proiectului telegondolei din pasul Vâlcan va "marca" pe harta turistică a judeţului Hunedoara o staţiune montană unde punctul final al călătoriei va fi celebrul Castel din Carpaţi, evocat de scriitorul francez Jules Verne.

Lucrările la telegondola care va face legătura între municipiul Vulcan şi celebrul Castel din Carpaţi evocat de Jules Verne se apropie de final. Traseul parcurs pe calea aerului va măsura aproximativ patru kilometri valoarea totală a proiectului depăşind 46 de milioane de lei.

Proiectul autoritătilor din Vulcan este finanţat pe baza programului naţional “Super schi in Carpaţi”, iar sumele necesare sunt asigurate din fonduri guvernamentale. Planul prevede construirea a cinci pârtii de schi, cea mai mare intinzându-se pe cinci kilometri, spaţii de cazare şi mai multe instalaţii de transport pe cablu. Accesul în staţiune urmează să fie făcut cu o telegondola care va pleca din orasul Vulcan, din locul denumit Casa Ciobanilor, de la cota 770 de metri şi va ajunge la 1310 de metri.
În zona staţiunii, hotelurile şi cabanele pentru turişti trebuie realizate în stilul traditional, respectându-se atât materialele, cât şi înălţimea prevăzută în planul urbanistic. Pentru casutele de vacanta sunt doua modele de constructie, in timp ce cabanele vor avea maxim 10 camere.
Proiectul, aprobat alături de cel din Parâng în februarie 2009, prevede şi faptul că viitoarea staţiune va avea alimentare cu apă şi canalizare. Valoarea totală a proiectului ce include pârtii de schi, telescaune şi cabane se ridică la 28 de milioane de euro.

În opinia edililor municipiului Vulcan telegondola va da naştere unei noi staţiuni turistice în Valea Jiului care va concura cu Straja şi Parângul. “Lucrările sunt în grafic. În principiu, se mai lucrează la doi stâlpi necesari instalaţiei restul de 14 fiind deja montaţi. Şi cele 72 de telegondole ce vor transporta turiştii au ajuns în garajele constructorului. Dacă totul merge conform graficului, la jumătatea lui decembrie lucrarea va fi finalizată”, a declarat Angela Stoica viceprimarul municipiului Vulcan. Singura problemă a acestei noi staţiuni este că, în acest an, vor fi doar două pârtii puse la dispoziţia turiştilor.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite