Lohn-ul s-a mutat la țară: italienii au deschis o fabrică de confecții într-un sat din comuna Ilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fabrică de confecții având acționariat italian a fost inaugurată, ieri, în satul Brâznic aparținând comunei Ilia. Într-o primă fază, aici vor lucra 20 de persoane. Croitoresele vor confecționa articole de îmbrăcăminte pentru copii.

Sătenii din comuna Ilia au posibilitatea de "a pune sapa-n cui" devenind croitori de îmbrăcăminte pentru copii, sub marca italiană Ellepi. Deschiderea secţiei de confecţii s-a realizat şi cu sprijinul Primăriei Ilia, administraţia locală contribuind la amenajarea grupurilor sanitare, a camerei compresor şi la racordarea la curent trifazic a spaţiului în care funcţionează fabrica. „Noua secţie va genera şi venituri la bugetul local, însă cel mai important lucru este că 40 de familii din comună vor avea un venit în plus. Activitatea secţiei este potrivită cu specificul comunei care, pe vremuri era cunoscută, în domeniul confecţiilor”, a afirmat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.
Noua locaţie în care va funcţiona fabrica a fost deja amenajată şi dotată cu aparatură de producţie. Pentru început, la secţia de confecţii din satul Brâznic vor lucra 20 de angajaţi, într-un singur schimb, care vor fi calificaţi la locul de muncă, urmând ca, din primăvară, numărul acestora să se dubleze.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite