Lista neagră a celor aproximativ 300 de dascăli daţi afară a fost întocmită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre profesorii suplinitori vor rămâne fără locuri de muncă
O parte dintre profesorii suplinitori vor rămâne fără locuri de muncă

Din cele circa 7.000 de posturi existente în prezent, 280 vor dispărea. Pentru reducerea posturilor, clasele vor avea neapărat 30 de elevi, iar profesorii cu 25 de ani vechime şi grad I vor avea normă întreagă

Măsurile prin care cele 280 de posturi vor fi desfiinţate au fost transmise astăzi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Acestea vizează suplintorii şi profesorii care au ieşit la pensie, însă care încă se află la catedră.

„Pentru a reduce cele 280 de posturi, clasele vor avea neapărat 30 de elevi, iar profesorii cu 25 de ani vechime şi grad I vor preda 18 ore pe săptămână, nu 16 ca până acum. Totodată, directorii şcolilor nu vor mai fi scutiţi de ore, ci vor avea o medie de nouă ore, săptămânal”, a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara.

Modificări drastice

Toate măsurile vor fi aplicate începând cu data de 1 septembrie. Printre acestea se regăseşte şi faptul că pentru a avea personalitate juridică, o şcoală trebuie să aibă minimum 300 de copii, nu 200 ca la ora actuală. În acelaşi timp, pentru a fi constituită, o grădiniţă va trebui să numere minimum 150 de minori, nu 100. În acest fel, unităţile de învăţământ vor avea nevoie de mai puţini directori şi, inclusiv, numărul posturilor va fi mai mic.

La ora actuală, în învăţământul hunedorean există 6.954 de posturi, ocupate de personal didactic, nedidactic şi auxiliar. Numărul şcolarilor şi preşcolarilor este de aproximativ 70.000. În zonele izolate ale judeţului, numărul posturilor nu se va reduce.
„Reducerea celor 280 de posturi va fi aplicată începând cu 1 septembrie, iar măsurile prin care acest lucru va fi pus în practică se transmit astăzi Ministerul Educaţiei” - Alexandru Lăutaru, inspector şcolar general, IŞJ Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite