Licenţele “Spiru Haret” care au fost amânate fac studenţii din judeţul Hunedoara fericiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Cazan este unul dintre tinerii care au terminat facultatea în 2009, dar care şi-au amânat licenţa pentru februarie 2011. Absolvenţii “Spiru Haret” care nu şi-au dat la timp licenţa au scăpat de calvarul diplomelor nerecunoscute.

În timp ce sute de studenţi de la Universitatea “Spiru Haret” - filiala Deva, promoţiile 2008-2009, se află încă în ceaţă în ceea ce priveşte valabilitatea diplomelor de licenţă, cei care şi-au amânat susţinerea examenului de terminare a studiilor se consideră adevărate cazuri fericite. În acest tablou se încadrează şi Octavian Cazan, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Orăştie. Acesta a terminat Facultatea de Jurnalism şi Filosofie şi trebuia să-şi dea licenţa anul trecut. Nu a avut suficient timp să se pregătească şi s-a hotărât să o amâne pentru anul viitor. “Nici nu m-am gândit că această decizie mă va avantaja atât de mult. Nu aveam de unde să ştiu ce urma să se întâmple. Ştiu ce probleme există şi, acum, chiar sunt bucuros că nu mi-am dat licenţa în momentul în care s-a încheiat anul universitar”, a declarat hunedoreanul.


Diplome recunoscute?
Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), studenţii de la învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă au degeaba o diplomă în buzunar, pentru că nu le este recunoscută. Conform  Ordonanţei de Guvern nr. 10/2009, absolvenţii specializărilor neacreditate de MECTS au la dispoziţie patru ani pentru a-şi soluţiona problema actelor şi documentelor care ridică semne de întrebare.


Iniţial, studenţii trebuiau să se “relienţieze” în data de 15 septembrie, examinare care însă, în cele din urmă, s-a suspendat. De atunci, reprezentanţii filialei din reşedinţa judeţului Hunedoara susţin că nu au mai primit nicio altă precizare de la nivel central. Spun însă că, totuşi, diplomele sunt valabile. “O dată ce a intrat în circuitul civil, diploma de licenţă este valabilă”, a declarat, în această dimineaţă, directorul Centrului Teritorial Deva, Ioan Manea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite