Hunedoara: Legume ungureşti confiscate din TIR-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Legume ungureşti confiscate din TIR-uri
Hunedoara: Legume ungureşti confiscate din TIR-uri

Operaţiunea „Cărăuşul” a dus la reţinerea a mii de kilograme de marfă din Ungaria.

Echipele mixte Poliţie - Garda Financiară au controlat, în ultima lună, peste 40 de TIR-uri pe DN7.

Operaţinea „Cărăuşul” a dus în mai puţin de o lună la confiscarea în judeţul Hunedoara a peste 15 tone de legume şi fructe de provenienţă maghiară. Potrivit şefului Gărzii Financiare Hunedoara, comisar Florian Şerban, au fost controlate peste 40 de TIR-uri depistându-se mai multe cazuri de transporturi ilegale de marfă. „Toţi evazioniştii transportatu marfă din Ungaria. Am găsit cazuri de facturi fictive sau în care hârtiile nu acopereau nici jumătate din volumul transportat.  Mai rău, am avut două cazuri în care şoferul nu avea nici măcar un act care să justifice provenienţa legală a legumelor şi fructelor. Scuza generală a fost că legumele şi fructele au fost cumpărate de la persoane fizice din Ungaria care nu sunt în măsură să emită documente de însoţire a mărfii”, a precizat comisarul Florian Şerban.

Operaţiunea „Cărăuşul” are ca scop combaterea evaziunilor, speculei şi a altor categorii de tranzacţii făcute prin transportul ilicit de mărfuri, fiind o operaţiune efectuată în comun de Poliţie, Agenţia Naţională de Administrarea Fiscală şi Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Lipsa documentelor de însoţire a mărfii se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei şi confiscarea acesteia.

Evaziune „cu filtru”

Comerţul cu ţigări fără timbru a rămas, în judeţul Hunedoara, una din cele mai nocive practici evazioniste. Potrivit lui Florina Şerban, în ultimele şase luni inspectorii Gărzii Financiare Hunedoara au confiscat peste 32.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Cifră
32.000 pachete de ţigări fără timbru. Atât a confiscat în şase luni Garda Financiară Hunedoara.

Am avut cazuri de transport de marfă fără nici un document justificativ.
Florian Şerban, sef Garda Financiară Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite