Lecţie montană pentru elevii din Valea Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi copii din zona Văii Jiului vor asista, astăzi, la o serie de exerciţii demonstrative de escaladă, căţărări, rapel pe stâncă şi măsuri de prim ajutor oferite de jandarmii montani. „Lecţiille” vor fi predate în poligonul de alpinism din Cheile Taia.

Prichindeii vor avea ocazia, de asemenea, să inspecteze mijloacele de intervenţie aflate în dotarea unui post de jandarmi montani şi să probeze echipamentul acestora.

Accident în Retezat: o turistă din Timişoara a murit în apropiere de vârful Peleaga

„Lecţiille” vor fi predate în poligonul de alpinism din Cheile Taia, începând cu ora 11.00.

Tinerii care vor participa la aceste exerciţii fac parte din grupul MINIECO, cerc de turism ecologic din municipiul Petroşani, dar vor fi prezenţi şi elevi din ciclul gimnazial, parteneri ai jandarmilor montani în diverse acţiuni civice. Elevii vor avea posibilitatea să vadă echipamentul jandarmilor montani şi chiar să îl probeze. De asemenea, li se va explica modul de comportare pe timpul unei drumeţii şi ce trebuie să evite pentru a nu deveni victime în accidente montane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Nicolae Răducu.

Acţiunea jandarmilor montani se desfăşoară în preajma sărbătoririi zilei Jandarmeriei Române, care va avea loc pe 3 aprilie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite