Hunedoara: Laptele şi cornul se întorc la elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Laptele şi cornul se întorc la elevi
Hunedoara: Laptele şi cornul se întorc la elevi

În  primele zile de şcoală, unii elevi au primit doar corn, fără lapte, în timp ce alţii au fost nevoiţi să vină de acasă cu pacheţel.

Cu toate că licitaţia pentru micul dejun zilnic al şcolarilor din judeţul Hunedoara a demarat încă din luna august, firmele câştigătoare nu au început distribuţia produselor alimentare la data de 15 septembrie, aşa cum ar fi trebuit. Etapa finală a licitaţiei, cea electronică, a avut loc la începutul lunii septembrie. Au participat patru firme pentru lapte şi nouă pentru corn.

,,În ceea ce priveşte laptele, toate cele patru  firme au fost declarate câştigătoare şi le-au fost distribuite diferite zone din judeţ. Referitor la  corn, cinci firme au fost câştigătoare, însă două dintre ele au oferit acelaşi preţ. Din acest motiv a fost nevoie de o nouă licitaţie, cu ofertă de preţ în plic închis, care a avut loc chiar în prima zi de şcoală”, a declarat Letiţia Moroşanu din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, coordonatorul programului Laptele şi Cornul.

Gustarea din pauză

Doar o parte din elevii hunedoreni au primit cornuri în primele zile de şcoală, însă nu şi lapte. Copiii de la Şcoala nr. 3 din Petroşani nu au primit nimic, întrucât în această zonă s-au înregistrat cele două firme care au oferit acelaşi preţ. ,,Am contactat din nou firmele câştigătoare, atât pentru lapte, cât şi pentru corn, şi, începând de astăzi, toţi elevii vor primi produsele alimentare”, a adăugat Letiţia Moroşanu.

Cât despre mere, încă nu se ştie cu certitudine dacă fructele vor ajunge în şcoli luna viitoare. Autorităţile locale aşteptă precizări de la nivel central.


Concurenţă între firmele participante
La licitaţia pentru laptele elevilor hunedoreni au participat, încă din prima fază, patru firme. Toate au fost declarate câştigătoare. În ceea ce priveşte cornul, doar cinci din cele nouă firme prezente la licitaţie vor distribui şcolarilor gustarea de zi cu zi. Licitaţia pentru lapte a pornit de la 0,66 lei/200ml, preţ fără TVA, iar cea pentru corn de la 0,33 lei/80 gr, preţ fără TVA.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite