Hunedorenii stau la coadă să voteze în secţiile speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de hunedoreni aflaţi în tranzit stau la coadă pentru a vota în secţiile amplasate special pentru persoanele care nu se află în localitatea de domiciliu.

Majoritatea secţiilor speciale din judeţ numără cozi de cel puţin câţiva metri. Pentru a intra la urne, oamenii trebuie să aştepte zeci de minute. ,,Acest lucru este cauzat de faptul că pentru a putea vota, o singură persoană are nevoie de cel puţin cinci minute numai pentru a completa declaraţiile pe proprie răspundere cum că votează pentru prima dată şi că nu s-au mai prezentat la alte secţii din judeţ”, a declarat Horaţiu Istrat, preşedintele secţiei 41 specială din Deva.
 
Vot „spionat” prin webcam

La nivelul judeţului funcţionează 72 de secţii speciale. În fiecare dintre acestea sunt amplasate  camere web care înregistrează toată perioada votului, pentru prevenirea oricăror incidente legate de procesul electoral. Până la ora 16.00, peste 4.800 de persoane au pus ştampila pe buletinele de vot în secţiile speciale.

Peste 30 la sută dintre hunedoreni au ales

Pe parcursul zilei de astăzi, aproximativ 411.000 de hunedoreni cu drept de vot pot să-şi exprime opţiunea electorală în cele aproape 600 de secţii de votare amenajate la nivelul întregului judeţ. Potrivit Biroului Electoral Judeţean, până la ora 16.00, s-au prezentat la urne pentru alegerea preşedintelui României 35, 23 la sută dintre hunedoreni, în timp ce prezenţa pentru referendumul naţional a fost de 32, 68 la sută.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite