UPDATE Iulian Ceia, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul comorilor dacice, nu a putut fi găsit pentru a fi audiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 11 hunedoreni condamnaţi de tribunal pentru furtul comorilor dacice îşi joacă şansa la Curtea de Apel. Iulian Ceia, liderul grupului infracţional, este de negăsit. El le-a indicat magistraţilor o adresă din Turcia, la care a fost citat degeaba. 

UPDATE: ORA 16.00

Instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a fost nevoită sî amâne audierea celor 11 hunedoreni care au depus apeluri, împotriva deciziei Tribunalului Hunedoara de a-i condamna în dosarul "comorilor dacice".

“Trei inculpaţi, inclusiv Ceia Iulian nu au fost prezenţi la acest termen de judecată. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 23 martie 2011, când aceştia urmează să fie audiaţi în cauză”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

ORA 11.00

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decretat prezenţa obligatorie la audieri a celor 11 hunedoreni condamnaţi de Tribunalul Hunedoara în dosarul comorilor dacice. Membrii grupului acuzat că a furat din siturile arheologice şi a traficat pe piaţa neagră vestigii în valoare totală de peste 6,5 milioane de euro au fost chemaţi astăzi să depună din nou mărturie în dosar.

Aurarii condamnaţi de Tribunalul Hunedoara au fost chemaţi la audierile Curţii de Apel

Pe numele lui Iulian Ceia, considerat liderul reţelei de traficanţi, judecătorii Curţii de Apel au dispus emiterea unui mandat de aducere sub escorta Jandarmeriei. Ceia fusese condamnat la 12 ani de închisoare în acest dosar, de către magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Însă el a declarat apel în dosar, dar nu s-a prezentat la niciunul din cele şase termmene de până în prezent ale procesului judecat la Alba Iulia, din luna mai a anului trecut. Mai mult, le-a comunicat magistraţilor că şi-a schimbat domiciliul în Turcia, ţară din care procedurile de citare şi aducere sunt complexe.

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

„Până în prezent, audierile inculpaţilor din acest dosar, nu au putut avea loc. De trei ori, cauza a fost amânată pentru lipsa de procedură în cazul lui Iulian Ceia. El a fost citat la domiciliul din Turcia, pe care îl indicase instanţei, dar citaţia a fost restituită”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

De frica braconierilor, descoperitorul comorii dacilor a rămas în anonimat

Fentează justiţia
Deveanul este acuzat că se sustrage intenţionat cercetării judecătoreşti, pentru a tărăgăna un proces început la Tribunalul Hunedoara în anul 2005. Pe de altă parte, Ceia a susţinut că este nevinovat şi că s-a săturat de abuzurile justiţiei române. „Nu vreau să mai fac parte din acest stat, nu vreau să plătesc nicio taxă aici. Acum lucrez ca şi consultant pe securitate economico-financiară, job care mă trimite prin Anglia, Turcia, Rusia. Prefer să plătesc acolo o chirie, nu în România”, a declarat Ceia, într-un interviu acordat recent pentru blogul umbluliber.ro.

Cei 11 hunedoreni judecaţi în acest dosar sunt acuzaţi că, în perioada 1997 - 2001 au devalizat siturile arheologice din Munţii Orăştiei, de unde au furat şi 15 brăţări ale regilor daci.

Vom reveni cu amănunte despre cum au decurs audierile învinuiţilor, pe hunedoara.adevarul.ro

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite