Hunedoara: Jumătate din contribuabili au dat cu flit impozitului pe venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Jumătate din contribuabili au dat cu flit impozitului pe venit
Hunedoara: Jumătate din contribuabili au dat cu flit impozitului pe venit

Finanţele vor să-i aducă pe rău-platnici la ghişee cu amenzi între 500 şi 1.000 de lei. Încasările DGFP  Hunedoara înregistrează cele mai mici valori din ultimele 48 de luni.

Peste 21.800 de hunedoreni erau obligaţi să-şi declare veniturile până în data de 15 mai. Este vorba de veniturile obţinute pe lângă salarii. Deşi a trecut mai bine de o lună şi jumătate de la termenul limită, mai mult de jumătate dintre hunedoreni nu au venit la Administraţia Financiară pentru a depune declaraţiile.

Cele mai mici încasări
Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, Daniela Inişconi, în data de 15 mai, la închiderea programului, doar 10.800 de hunedoreni se achitaseră de taxa ce le revenea. Numărul loc a crescut între timp, dar procentul rău-platnicilor rămâne extrem de mare, depăşind 45 la sută din totalul contribuabililor. La o evaluare sumară, „deficitul” prelevărilor la buget în judeţul Hunedoara, pe linia impozitului pe venit, se ridică în clipa de faţă la peste 160 de milioane de lei. „Încasările Direcţiei la perioadă reprezintă un minim istoric. Este cel mai mic nivel al veniturilor cu care ne confruntăm în ultimii patru ani de zile”, a precizat Daniela Inişconi.

Pentru recuperarea creanţelor, DGFP Hunedoara a notificat deja toţi rău-platnicii. În termen de 15 zile aceştia trebuie să se conformeze la plată. Dacă după acest termen, impozitul rămâne în continuare neplătit, se va trece la impunerea din oficiu, finanţele având dreptul de a aplica şi   amenzi, care în acest caz variază de la 500 la 1.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite