Hunedoara ocupă primul loc la scăderea accidentelor grave petrecute în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasamentul a fost realizat la nivel naţional, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut pe străzile din judeţ s-au produs cu 23 de accidente rutiere grave mai puţin, adică doar 12.

În privinţa numărului de morţi, anul trecut au decedat 10 persoane, în timp ce în aprilie 2010 doar trei. Numărul victimelor a scăzut şi el: de la 29 răniţi grav (aprilie 2009) la 13 (aprilie 2010), respectiv de la 14 răniţi uşor (aprilie 2009) la doi (aprilie 2010).

Acţiune comună

Poliţiştii hunedoreni au organizat la finalul săptămânii trecute o acţiune comună cu cei din judeţul Alba. S-au folosit nouă radare dispuse „în cascadă” pe DN 7. Rezultatele s-au concretizat în 70 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 9.600 lei, precum şi un permis de conducere reţinut.

De asemenea, reprezentanţii Serviciilor Rutiere din judeţele tranzitate de DN 7 s-au întâlnit la Deva. Au participat reprezentanţii IPJ Arad, Alba, Hunedoara şi Sibiu. Acţiunea a vizat colaborarea celor patru judeţe pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că viteza este principala cauză a celor mai nefericite evenimente.

"De exemplu, în 30 aprilie un conducător auto din Cluj Napoca a fost depistat pe DN 7 cu 101 km/h (faţă de 50 km/h maxim admis). A fost sancţionat cu  amendă de 540 lei şi i s-a suspendat permisul pe o perioadă de 90 zile", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite