Județul Hunedoara, în topul național privind numărul persoanelor infectate cu HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

În Valea Jiului se înregistrează cele mai multe cazuri de SIDA. Mai exact din cele 253 de persoane infectate cu HIV, la nivelul județului Hunedoara, aproximativ 200 de cazuri sunt în Valea Jiului

Conform datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, în judeţ există 253 de persoane infectate cu virusul HIV. Trei dintre acestea au fost depistate în acest an, în urma unor teste de specialitate. Într-un top la nivel naţional, judeţul Hunedoara ocupă locul al doilea, după judeţul Constanţa. „Anul acesta au fost efectuate teste specifice pentru depistarea virusului HIV, la care au participat 1.056 de hunedoreni. Dintre aceştia trei au primit vestea proastă că sunt infectaţi cu acest virus. Asta, după ce în ultimii ani nu a mai fost înregistrat niciun astfel de caz.  Aproximativ 80 la sută dintre hunedorenii infectaţi cu virusul HIV au fost depistaţi înainte de anii ’90. Este o moştenire a netestării sângelui în momentele în care s-au făcut transfuzii. Acum avem determinări, iar situaţia stă altfel. Majoritatea persoanelor s-au infectat în anii 70-80, mai mulţi în anii ’80”, a declarat medicul epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sanda Cârciumaru.
Medicul hunedorean susține că cele mai multe cazuri de SIDA se înregistrează în municipiile Deva, Hunedoara şi în Valea Jiului. În Petroşani există un centru special, cu personal specializat, care se ocupă de bolnavii de HIV.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite