Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a fost ,,luminat” de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a fost ,,luminat” de pompieri
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a fost ,,luminat” de pompieri

Din cauză că energia electrică a fost întreruptă pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii, unitatea spitalicească a primit curent de la mai multe generatoare şi bobine asigurate de pompieri.

Patru secţii medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva au rămas, astăzi, fără energie electrică. Curentul a fost întrerupt pentru efectuarea unor lucrări programate la reţeaua electrică a spitalului, în urma construirii noului bloc operator. Pentru ca activitatea spitalului să nu fie perturbată, 14 pompieri au asigurat alimentarea spitalului cu energie electrică şi au avut grijă se nu se întrerupă funcţionarea incubatoarelor şi a aparatelor care ţin în viaţă pacienţii.

,,Timp de o oră, pompierii au utilizat 5 generatoare şi 9 bobine pentru a furniza energie electrică către secţiile de nou-născuţi, cardiologie, ATI, unitatea de primire a urgenţelor, precum şi pentru laboratorul şi centrul de calcul al spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, locotenent Anemona Doda.

Surse de rezervă

Generatoarele au asigurat energie electrică şi pentru buna funcţionare a lăzilor frigorifice, aflate în laboratorul spitalului, în care sunt depozitate rezerve de sânge. Ca o măsură de siguranţă, pompierii au avut la îndemână şi o rezervă, adică alte 2 generatoare de câte 35 de kilowaţi fiecare.

Misiunea a fost o premieră pentru pompierii hunedoreni, care au fost coordonaţi de şeful inspectoratului, maiorul Viorel Demean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite