Judecătorul Valentin Popescu, celebru după ce a pretins drept șpagă, o partidă de sex a fost eliberat din funcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul hunedorean a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunilor de încheiere de tranzacţii financiare utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiei deţinute, trafic de influenţă, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis eliberarea din funcție a lui Valentin Popescu, judecător al Judecătoriei Petroșani, condamnat definitiv pentru comiterea mai multor fapte penale. Decizia vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Valentin Popescu la 2 ani şi 6 luni închisoare şi 1 an interzicerea unor drepturi. Consiliul Suprem al Magistraturii a înaintat propunerea de eliberare din funcție a judecătorului hunedorean către preşedintele României.
Principalele acuzaţii: a achiziţionat prin interpuşi un apartament, care avea un litigiu civil pe care chiar el îl soluţiona şi şi-a traficat influenţa în soluţionarea proceselor. De asemnea, fostul vicepreşedintele al Judecătoriei Petroşani a luat mită constând într-o partidă de sex de la o femeie - cu 23 de ani mai tânără decât el - al cărei proces îl judeca. Agenţii SRI le-au ascultat discuţiile telefonice ale celor doi amanţi şi i-au urmărit la motelul unde s-a dat „şpaga". „I-am spus lui Popescu Valentin că nu am bani de avocaţi, că nu mai pot lipsi de la serviciu, iar acesta a lăsat să se înţeleagă că dacă accept să am raporturi sexuale cu el o să mă ajute ca acţiunea de partaj să se termine mai repede şi în favoarea mea, motiv pentru care am şi acceptat să întreţin relaţii sexuale cu acesta", şi-a început declaraţia, dată la DNA, Daniela Tincă, fostă Silvestru (33 de ani).
Judecătorul Popescu avea spre soluţionare procesul de partaj 10425/278/2009, deschis de Daniela împotriva fostului soţ, Dobrin Silvestru. Cei doi foşti soţi voiau să împartă bunurile dobândite în timpul căsătoriei: un apartament în localitatea Lupeni-Hunedoara, termopanele, mai multe obiecte de mobilier, boilerul, DVD playerul, aragazul cu butelie şi maşina de spălat. Magistratul a prins-o în mreje pe femeie  cu ajutorul jandarmului care păzea sala de judecată. La primul termen, în ianuarie 2010, după ce a amânat procesul, magistratul a trimis jandarmul să ceară numărul de telefon al reclamantei. Daniela a povestit procurorilor că propunerea a fost făcută de la prima discuţie: „M-a făcut să înţeleg că mă va ajuta ca procesul să dureze mai puţin şi să se termine în favoarea mea, dacă o să-i accept avansurile şi am să întreţin raporturi sexuale cu el."
Valentin Popescu a fost arestat la 30 martie 2010, fiind acuzat de şase infracţiuni de corupţie: luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi încheiere de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite