Hunedoara: Procesul de două milioane de euro a continuat la Judecătoria Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Procesul de două milioane de euro a continuat la Judecătoria Hunedoara
Hunedoara: Procesul de două milioane de euro a continuat la Judecătoria Hunedoara

Magistraţii hunedoreni judecă un dosar instrumentat de procurorii DNA, în care şase persoane din conducerea unor companii care activează în industria chimică sunt acuzate de infracţiuni de corupţie, prin care au păgubit, indirect, statul român cu 1,8 milioane de euro.

La sfârşitul acestei săptămâni, instanţa Judecătoriei Hunedoara a decis acordarea unui nou termen de judecată în dosarul de mare corupţie finalizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti.

În acest dosar, al cărui rechizitoriu conţine 11 volume, şase membrii din conducerea unor societăţi sunt acuzaţi că “au căpuşat” compania SC Mentchim S.A. Râmnicu Vâlcea (societate la care statul este acţionar prin intermediul SC Oltchim S.A. Râmnicu Vâlcea) cu peste 1,8 milioane de euro.   

Fals şi abuz în serviciu 
Valentina Crânguş, fost director economic al Mentchim, şi Georgiana Budea, fost director comercial al companiei, sunt acuzate că în perioada 2005 - 2007, au încheiat cu două firme, din Bucureşti şi Drobeta Turnu-Severin, mai multe contracte comerciale ilegale.Astfel, în baza unor documente fiscale falsificate, Mentchim a plătit sume mari celor doi furnizori, în schimbul unor servicii fictive.

“În ce priveşte contractul încheiat cu SC. Gen Fero Chim, din Bucureşti, au fost întocmite note de recepţie în fals pentru livrări de aproximativ 3.400.000 de lei, după care s-a întocmit un alt proces-verbal de custodie, în fals, în care se menţiona nereal că marfa s-ar afla la furnizor”, se arată în rechizitoriul DNA.
Oamenii de afaceri sunt judecaţi în stare de libertate.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite