Joburi de vacanţă: adolescenţii caută meserii de viitor, în domeniul agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Ştaier şi Octavian Doda, doi elevi în vârstă de 17 ani fiecare, aflaţi în aceeaşi clasă a XII-a la Colegiul „Decebal” din Deva, se declară entuziasmaţi de jobul pe care l-au obţinut în această vară.

Cei doi adolescenţi lucrează de câteva zile la o seră de legume şi flori din localitatea Uroi şi plănuiesc ca în acest sezon să mai lucreze la o fermă de vaci, în comuna Aurel Vlaicu.

„Recompensa pentru ceea ce fac la seră este, în primul rând faptul că o să învăţ să muncesc. Agricultura este un domeniu de viitor pe care vreau să îl urmez de anul viitor la facultate”, spune Ionuţ Ştaier. Octavian este de aceeaşi părere. „Aş fi putut să mă angajez la o terasă, dar nu banii contează, ci faptul că mă obişnuiesc cu munca şi fac un lucru plăcut”, susţine tânărul, care împreună cu colegul său petrece aproximativ şase ore pe zi printre legumele şi florile crescute la seră.   

În perioada verii, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara nu oferă niciun loc de muncă de sezon pentru elevi şi studenţi. Adolescenţii interesaţi sunt îndrumaţi de angajaţii instituţiei să urmărească ofertele sezoniere pe internet ori să se intereseze de cele puse la dispoziţie de patronii teraselor. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite