Joaca de-a războiul şi comerţul cu replici pentru Airsoft bat cu succes criza economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul cauzat de recesiune ridică ştacheta afacerilor cu produse destinate petrecerii timpului liber. Comercianţii de replici de jucărie ale unor arme fac profit şi pe timp de criză, deşi sunt nou apăruţi pe piaţa produselor de recreere.

O afacere apărută în judeţ în plină criză economică reuşeşte să se menţină pe linia de plutire şi mai mult decât atât, aduce şi profit. Este vorba de comercializarea unor replici de jucărie ale diverselor prototipuri de arme cu ajutorul cărora adulţii pot să se delecteze în timpul liber participând la adevărate scene de război. Axată în principal pe vânzarea prin intermediul magazinelor virtuale, afacerea airsoft câştigă tot mai mulţi adepţi în rândul hunedorenilor.

„Am început această activitate în luna martie a acestui an. Încet, încet, ea a început să prindă contur iar la ora actuală am clienţi din toată ţara. Cele mai multe vânzări sunt în  timpul verii”, a declarat Florin Topor, managerul unei firme airsoft.

Interesant este faptul că deşi aceste replici airsoft sunt relativ scumpe, tinerii nu se dau înapoi atunci când vine vorba de achiziţionarea lor. „Vindem replici airsoft la preţuri cuprinse între 600 şi 1.000 de lei bucata. Pe lângă această jucărie fiecare are nevoie de echipament de protecţie, care este, la rândul lui, destul de costisitor. Cea mai scumpă replică airsoft vândută din magazinul meu a costat 1.600 de lei”, a spus Topor.

Şi lui Mircea Gabor, magazinul virtual de replici airsoft începe să-i aducă tot mai mulţi clienţi. „Sunt în general tineri, mulţi dintre ei lucrează în diferite structuri ale armatei sau sunt pur şi simplu adulţi care au această pasiune de a se juca de-a războiul. Îi recreează şi îi face să uite de problemele cauzate de criza economică. În fiecare lună, vânzările mele înregistrează creşteri de aproximativ 10 la sută”, a spus Gabor.

Concuraţi puternic de paintball

Afacerea cu replici airsoft are un concurent puternic pe piaţă. Este vorba de cei care vând celebrele arme de paintball a căror „gloanţe” lasă o urmă de vopsea. „Sunt de mult timp pe piaţă, dar încep să piardă teren. Este doar o chestiune de timp” crede Mircea Gabor, administrator magazin airsoft.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite