Hunedoara: Patru persoane din Valea Jiului s-au intoxicat cu ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Patru persoane din Valea Jiului s-au intoxicat cu ciuperci
Hunedoara: Patru persoane din Valea Jiului s-au intoxicat cu ciuperci

Mai multe persoane din Valea Jiului au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani după ce au cules ciuperci de pe munte şi apoi le-au consumat.

 Unul dintre ciupercari a ajuns în comă de gradul unu la Spitalul din Petroşani, fiind cu greu salvat de medici. Alte trei persoane au suferit forme mai uşoare de intoxicare. Totuşi, au rămas internate în spital pentru ca medicii să le poată supraveghea astfel încât, pe parcursul următoarelor zile să nu apară complicaţii.

În serviciul de urgenţă au fost aduse patru persoane ce prezentau simptomele unei acute intoxicaţii cu ciuperci. Dintre cele patru persoane  una a fost mai grav, o comă unu, celelalte trei au avut o stare mai bună şi au fost internate”, declară medicul UPU Petroşani, Liliana Celofan.

Ciupercile comestibile devin otrăvitoare

Toţi cei care s-au intoxicat cu ciuperci cunosc foarte bine speciile comestibile şi necomestibile, însă nu au luat în calcul un fenomen care se petrece în anii în care ploile sunt abundente. Ciupercile suferă mutaţii şi chiar dacă sunt comestibile pot conţine substanţe otrăvitoare care să pună viaţa celor care le consumă în pericol.

„Se poate intra în comă şi apoi urmează decesul. Noi rugăm pe cei care sunt ciupercari şi care ştiu ciupercile să aibă grijă pentru că apa, din cauza ploilor, care se scurge pe dealuri poată să aducă substanţe nocive şi la ciupercile pe care ei le cunosc şi pe care le folosesc de ani de zile”, mai spune medicul Celofan. În urmă cu patru ani la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului din Petroşani a mai avut loc un caz asemănător de intoxicare spun medicii, iar persoanele consumaseră numai ciuperci comestibile  dar care au fost otrăvite de ploile abundente.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite