Jandarmul - preot: Mihai Mariţa înlocuieşte periodic uniforma cu haina preoţească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoreanul Mihai Mariţa a fost hirotonit preot, în weekend, de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. Slujba religioasă a avut loc la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din reşedinţa judeţului Hunedoara.

După ce, mai întâi, subofiţerul a devenit diacon ca urmare a promovării exemenului de capacitate preoţească, acum, acesta este preot. Va sluji la paraclisul ce urmează a fi amenajat în incinta Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, unde va oficia slujbe religioase pentru colegii săi.

Tânărul a fost încadrat ca subofiţer în 2007. Acesta a îndeplinit pe rând misiuni de pază şi protecţie instituţională şi atribuţii pe linie de educaţie, cultură şi tradiţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Nicolae Răducu.

Mihai Mariţa s-a implicat, de asemenea, într-o serie de acţiuni umanitare. A strâns bani şi bunuri pentru sprijinirea hunedorenilor afectaţi de inundaţiile din ultimii ani, a ajutat la găzduirea copiilor din judeţul Suceava, care au venit în tabără în judeţul Hunedoara în urma inundaţiilor din 2008, a ajutat copiii instituţionalizaţi din Orăştie şi a ţinut permanent legătura cu veteranii de război.

Chiar dacă de acum înainte Mihai Mariţa  va oficia servicii religioase,  va continua să îndeplinească şi atribuţiile de serviciu ca subofiţer jandarm.



Încă de la angajare, tânărul jandarm s-a preocupat de cunoaşterea istoriei Jandarmeriei pe meleaguri hunedorene, dovadă fiind două lucrări la care este coautor”, a adăugat Răducu.
 
Mihai Mariţa este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Iosif Mărturisitorul” Baia Mare şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă – secţia pastorală din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad. Jandarmul are 31 de ani, este căsătorit şi are un copil.   

Lucrări la care este coautor:
-    Pagini de istorie: Legiunea de Jandarmi Hunedoara 1919-1949”, publicată în anul 2009,
-     „În slujba naţiunii”, publicată în anul 2010.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite