FOTOGALERIE Jaf la drumul mare sub înaltul patronaj al baronului local Mircea Moloț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși are titulatură de drum județean, DJ 742 A Buceș-Tarnița-Izvorul Ampoiului arată ca un drum comunal. Cu toate acestea Consiliul Județean Hunedoara a plătit aproximativ un milion de euro firmei constructoare. O firmă care de șase ani câștigă toate licitațiile lucărilor care au loc în comună

Ziduri de protecție căzute, podețe peste care s-a turnat asfalt ca să „”arate ca noi”, găuri și crăpături în asfalt. Așa arată DJ 742 A care face legătura între satele Buceș, Tarnița și Izvorul Ampoiului. Un drum, finalizat în urmă cu un an,  pentru care Consiliul Județean Hunedoara a plătit regește. Mai précis 3, 5 milioane de lei. Oamenii din comuna Buceș sunt de-a dreptul revoltați de calitatea lucrărilor. “La numai câteva luni de la recepția lucrărilor au început să cadă zidurile de sprijin. Sunt făcute doar din nisip și pietriș. Nu există în ele niciun gram de fier –beton. Apoi, podețele , despre care ei spun că sunt noi au fost pur și simplu cometizate ca să dea bine. Cât despre drum nici măcar nu a fost finalizat. Trebuia să ajungă la limita cu județul Alba dar se opreșt e cu câțiva kilometri înainte.”, declară Sorin Pașcău, fost viceprimar.
Marin Brădean susține că după ce firma a cosmetizat podețul aflat în apropierea casei are probleme mari. “Lucrările au fost făcute de mântuială. Mi-a promis că va face un zid se sprijin pe partea cealaltă a drumului. Am renunțat la 40 de pruni pentru asta. Când colo mi-au tăiat prunii și au lăsat dealul să vină peste mine. Nici urmă de zid. Am făcut neumărate sesizări dar fără folos. Chiar nu poate nimeni să facă ceva împotriva acestui primar”, se întreabă Brădean. Nemulțumiți, oamenii au sesizat DNA, Prefectura și Corpul de Control al Primului-ministru.

CLICK pe poze pentru fotogalerie!

image

Lucrările au fost efectuate de firma  SC Transconstruct SRL o firmă care de șase ani câștigă toate licitațiile din comună. Administratorul societății Emilian Pup, susține că zidurile de protecție au căzut pentru că a fost o calamitate! “A fost și o comisie de la Consiliul Județean. În privința podețelor pot să vă spun că au fost relizate confoirm proiectului. Drumul nu a mai ajuns la limita cu județul Alba pentru că eu am executat kilometri prevăzuți în proiect. Oricum recepția finală nu a fost efectuată. Până atunci voi remedia toate problemele. Inclusiv reprația drumului”, a spus Pup.
Cornel Pricăjan, șeful serviciului tehnic din cadrul Consiliului Județean susține că data la care se va face recepția finală este sfârșitul acestui an. “Dacă se constată neregului, firma va reface lucrarea. Există și o garanție consistentă depusă de firmă care poate fi reținută în cazul unort abateri grave”, a declarat Pricăjan.

La Buceș există o explicație pentru orice

Primarul comunei Buceș, Achim Mărcuș are răspuns la toate întrebările. “Nu Primăria Buceș este beneficiarul contractului. Am văzut că au căzut zidurile de sprijin dar totul se va remedia. Am discutat deja cu cei care execută lucrările și zidurile de sprijin vor fi refecute. E un război pornit de fostul viceprimar”, a declarat Achim Mărcuș.

Prefectul județului confirmă o parte din  neregulile la Buceș

Attila Deszi, prefectul județului Hunedoara, susține că echipa trimisă în control la Primăria Buceș a confirmat o parte dintre capetele de acuzare. “Ce pot să vă spun este că la ora actuală, există o serie de 19 capete de acuzare privind activitatea primarului Achim Mărcuș. Dintre acestea șase au fost confirmate de Corpul de Control al Prefecturii. Astfel, s-a constata că primarul a recunoscut că nu poate justifica o bani încasați care nu au ajuns în conturile Primăriei. Nici banii care au rezultat în urma subînchirierii utilajelor Primării nu se pot justifica”, a spus prefectul.
Acesta a mai artat că, în privința DJ 742 A, există echipe de specialiști care verifică atât calitatea materialelor  folosite cât și a modului în care s-a respectat proiectul. “Rezultatele acestei anchete vor fi făcute publice imediat ce speciali;tii vor prezenta un raport”, a mai adăugat Attila Deszi.
În paralel, la Primăria Buceș a fost demarată și o anchetă a procurorilor DNA , pornind de la sesizarea unui grup de cetățeni ai comunei Buceș. “Oamenii așteaptă ca cineva instituțíile statului să ia atitudine. Primarul amenință pe toți cei care ăncearcă să i se opună.  Cineva trebuie să ne ajute și să facă dreptate”, a spus Marin Brădean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite