Îţi strici maşina în gropi, plăteşte primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile care pun în pericol siguranţa şoferilor îi costă scump pe administratorii drumurilor.
Gropile care pun în pericol siguranţa şoferilor îi costă scump pe administratorii drumurilor.

Hunedoara are şi precedentul unui motociclist care a câştigat în instanţă daune în urma unui accident cauzat de o gură de canal fără capac.

De mai bine de un an, companiile de asigurări au început să câştige procesele deschise împotriva lor pentru  a recupera daunele plătite asiguraţilor care şi-au rupt maşina sau motocicleta în gropile din asfalt. Conform legii, în aceste situaţii, firmele de asigurări îşi despăgubesc clienţii, după care se îndreaptă în instanţă împotriva administratorilor de drumuri pentru recuperarea pagubei. 

A pus primăria la plată

Ovidiu Man este primul hunedorean care a obţinut despăgubiri de la un administrator de drum  în urma unui accident grav pe care l-a suferit în anul 2001 din cauza unei guri de canal lăsată fără capac. „Am fost rănit grav,  motocicleta a fost distrusă şi nu-mi place să rememorez această întâmplare. Am câştigat procesul după cinci ani de judecăţi”, a spus Man. Conform deciziei date de instanţă în anul 2006, victima a primit de la Primăria Deva despăgubiri de aproape 10.000 de euro.  Potrivit lui Aurel Rişcuţa, director la Sucursala Omniasig Hunedoara, toate procesele iniţiate de companie împotriva administratorilor de drumuri au primit decizie finală favorabilă. „Am câştigat toate procesele,  35,  pe care le-am deschis împotriva administratorilor de  drumuri ale căror gropi din asfalt au provocat pagube asiguraţilor noştri CASCO.  Am câştigat procese cu primăriile din  Deva, Simeria, Orăştie şi  Petroşani”, a povestit Rişcuţa.

ASIROM  Hunedoara are pe rol 40 de procese de tip „daune gropi”, din care 12 sunt câştigate în prima instanţă. Potrivit lui Petru Jurmoni, consultant juridic la ASIROM,  compania se judecă pentru recuperarea unei sume totale de 70.000 de lei plătită clienţilor săi care au suferit avarii din cauza drumurilor proaste.

„Am câştigat trei procese”
Primăria Deva are acum pe rol 17 procese prin care mai multe societăţi de asigurări îi solicită daune pentru pagubele provocate de starea proastă a drumurilor. „Am câştigat trei procese şi mai avem 17 pe rol. Cred că vom câştiga şi  aceste procese pentru că acuzaţiile care ni se aduc sunt sau eronate, sau pe lângă subiect”,  a declarat Florin Oancea, viceprimar al Devei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite