Hunedoara: Un jandarm conduce un exerciţiu european organizat în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Un jandarm conduce un exerciţiu european organizat în Italia
Hunedoara: Un jandarm conduce un exerciţiu european organizat în Italia

Colonelul Robert Vîţă, prim-adjunct al inspectorului şef din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, conduce ,,Antrenamentul Forţelor de Poliţie din Uniunea Europeană”.

Citeşte şi:

Ciobănescul antrenat de un jandarm din Deva a ieşit vicecampion mondial al câinilor de rasă


Jandarmul hunedorean a fost desemnat ,,şef al misiunii”, la antrenament participând 21 de jandarmi români din diverse colţuri ale ţării. Timp de două săptămâni, aceştia vor planifica şi executa diferite aplicaţii tactice din domeniul gestionării crizelor şi tulburării ordinii publice. Vor avea loc acţiuni de restabilire a securităţii, luarea primelor măsuri şi derularea investigaţiilor şi anchetelor împotriva persoanelor care  comit fapte penale sau contravenţionale. Participanţii la antrenament vor folosi echipamentul şi armamentul din dotare.

Trei sesiuni de antrenament

Alături de jandarmii români, la exerciţiu vor participa forţe cu statut similar din Italia, Franţa, Spania, Portugalia şi Olanda. Cea de-a treia ediţie a exerciţiul european este organizată de carabinierii italieni, începând de astăzi până pe  6 noiembrie, la Centrul de Excelenţă pentru Unităţile Poliţiei de Stabilizare de la Vicenza, Italia. Antrenamentul cuprinde trei sesiuni distincte, fiecare cu durata a două săptămâni, destinate pregătirii a aproximativ 200 de luptători în fiecare sesiune.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite