Ioan Cocotă, bărbatul acuzat că şi-a omorât amanta, a fost găsit din nou vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă instanţa Curţii de Apel Alba Iulia i-a respins apelul formulat împotriva condamnării la 15 ani de închisoare pentru crimă, Ioan Cocotă are dreptul la recurs. Funcţionarul de la Primăria Uricani va rămâne în libertate până la definitivarea sentinţei.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul formulat de Ioan Cocotă, angajatul Primăriei Uricani condamnat de magistraţii Tribunalului Hunedoara la pentru că şi-ar fi ucis amanta, pe Vasilica Cristian, în vârstă de 32 de ani.

20 de ani de închisoare pentru "măcelarul" din Petroşani

Topul pedepselor pe care criminalii din judeţ le-au primit în acest an

Astfel, Cocotă a rămas cu sentinţa pronunţată de instanţa hunedoreană şi va avea de executat 15 ani de închisoare, în cazul în care nu contestă decizia Curţii. „Soluţia magistraţilor nu este definitivă. Inculpatul are dreptul de recurs împotriva sentinţei pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia”, a precizat în această dimineaţă Cosmin Munteanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Chiar dacă a fost găsit vinovat de ambele instanţe judecătoreşti, pentru uciderea  femeii cu care avea o relaţie extraconjugală, Ioan Cocotă va rămâne în libertate cel puţin până la definitivarea deciziei. El s-a declarat nevinovat faţă de acuzaţiile care i-au fost aduse şi a declarat că victima s-ar fi sinucis, după ce a consumat o substanţă toxică.

Nu s-a prezentat la serviciu

Angajaţii Primăriei Uricani, unde Ioan Cocotă lucrează ca şef în cadrul Serviciului de Salubritate, spun că Ioan Cocotă nu a fost văzut în această dimineaţă venind la locul de muncă, dar nu ar avea niciun motiv să se ascundă, atâta timp cât mai poate contesta decizia magistraţilor. „Nu am primit nicio înştiinţare de la Curtea de Apel Alba Iulia, în care să ni se ceară să mergem să îl ridicăm pe Ioan Cocotă”, a spus comisarul şef Dănuţ Mocanu, comandantul Poliţiei Uricani. 

În 2008, Ioan Cocotă a fost arestat preventiv după ce femeia cu care avea o relaţie extraconjugală a fost găsită decedată într-un apartament din Lupeni, existând suspiciunea că el ar fi autorul crimei. Cocotă a fost eliberat sib control judiciar, după un an petrecut după gratii. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite