Invitaţie la SPA în cel mai original stil roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele evenimente din weeknd la Hunedoara. Băile „Aquae” Călan sunt cunoscute pentru efectele lor tămăduitoare încă de pe vremea Imperiului Roman.

Intrat într-un con de umbră în orizontul de interes al turiştilor, ştrandul termal de lângă Călan nu a încetat niciun moment să-şi trateze cu apele sale vizitatorii. Izvoarele termale de la Aquae erau cunoscute, ele fiind însemnate pe harta „Tabula Peutengeriană” printr-un desen special  care indica în epocă  băi termale importante.
Băile au fost foarte cunoscute şi utilizate de către romani, de unde şi denumirea latină de „aquae” (Apele), existenţa lor fiind atestată de inscripţia „GENIO PAGI AQUAENSIS”, ce se află pe o piatră din altarul bisericii de la Streisîngeorgiu, cât şi de inscripţiile cu caracter votiv pe care cei vindecaţi le puneau în cinstea zeilor.


Pe lângă divertisment, efectele terapeutice ale acestor ape termale sunt folosite în tratamentul reumatismului degenerativ şi a bolilor reumatice inflamatorii şi a neurasteniei. În prezent staţiunea are un restaurant de 125 locuri, terase, 14 căsuţe cu câte 2 locuri, locuri de joacă pentru copii, teren de tenis, teren de volei, spaţiu mare pentru parcarea autoturismelor. În jurul bazinelor sunt 20 cabine şi duşuri.

Expoziţie medievală


Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vă aşteaptă, în această perioadă, cu expoziţia intitulată „Milităria Medievală”. Iubitorii de istorie vor putea admira zeci de arme folosite de cavaleri în Evul Mediu. Expoziţia a fost inaugurată în oraşul de la poalele Cetăţii la finalul săptămânii trecute. Vernisajul a constat într-un adevărat spectacol pus în scenă de cavalerii de Hunedoara, care au reeditat scene istorice de pe câmpurile de bătălie. De la deschiderea expoziţiei de arme medievale nu a lipsit o demonstraţie de vânătoare cu păsări de pradă, în special şoimi.

Teleportaţi în adolescenţă


O comedie care aduce din nou în vogă hainele stridente, jambierele şi coafura afro, „Teleportaţi în adolescenţă” urmăreşte patru bărbaţi implicaţi într-o aventură mai puţin obişnuită. După o beţie cruntă, într-un jacuzzi, cei patru se trezesc cu mari dureri de cap ... în iarna anului 1986. Dezmeticindu-se cu greu, aceştia  reuşesc să înţeleagă că şansa care li s-a oferit în mod miraculos le poate schimba în sfârşit destinele. Toţi patru vor reuşi să dea de capăt problemelor din viaţa lor de la maturitate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite