Investiția de 43 de milioane de euro în noul laminor demarează în oraşul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operațiunile de montaj la noul laminor de europrofile încep de săptămâna viitoare, în combinatul din municipiul Hunedoara, au anunțat reprezentanții companiei ArcelorMittal, beneficiarul investiției care se ridică la 43,4 milioane de euro. Laminorul va fi dat în funcțiune în ianuarie 2012.

Noul laminor de la Hunedoara, a cărei construcție va demara de marți,  va avea o capacitate de producție de 400.000 de tone pe an, iar primele laminate vor fi produse începând din luna ianuarie a anului viitor.

“Construcţia noului laminor de europrofile de la Hunedoara reprezintă piesa principală a unui program de investiţii care, cu siguranţă, va relansa siderurgia hunedoreană.

Laminorul este unicat în România şi după realizarea lui vom deveni un jucător important pe piaţa românească şi pe cea a ţărilor din jur”, a declarat Remus Pățan, directorul general al combinatului ArcelorMittal Hunedoara, citat de Agerpress.

România importă europrofile
Potrivit reprezenantului companiei ArcelorMittal, investiția a fost planificată în urma unui studiu de piață care a arătat că piața românească și cea a țărilor vecine este în căutarea laminatelor din gama europrofil, iar în prezent, România importă europrofile.

Operațiunile de montaj sunt preconizate să se finalizeze până la data de 1 decembrie 2011.

În prezent, în combinatul hunedorean lucrează aproximativ 800 de angajați.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite