Inventivitate de hoţ: Ca să poată fura 174 kilograme de cupru, trei hunedoreni şi-au lipit, cu bandă adezivă, pe corp zeci de cabluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei erau angajaţi chiar la firma pe care vroiau să o păgubească. Săptămâna trecută, un alt salariat al aceleiaşi societăţi comerciale, din municipiul Deva, a fost prins de poliţişti în timp ce încerca să scoată din incintă cinci kilograme de deşeuri din cupru, ascunse în talpa încălţămintei şi în interiorul vestimentaţiei.

După ce şi-au lipit bine cuprul de corp, cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 46 de ani s-au urcat într-o maşină de taxi şi au rupt-o la fugă spre oraşul Simeria. Pe raza localităţii Sântuhalm au fost opriţi însă de un echipaj al Poliţiei Rutiere. Când au luat maşina la puricat, poliţiştii  au găsit mai multe bucăţi de cablu întinse pe podeaua autoturismului.

Surpriza cea mare a apărut în momentul în care, în urma percheziţiei corporale, oamenii legii au dat peste cabluri din cupru şi pe corpurile celor trei suspecţi, unde erau  legate cu bandă adezivă.

image

Prejudiciul urmează a fi stabilit de reprezentanţii societăţii păgubite. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă între trei şi 15 ani de închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Bogdan Niţu.



În urmă cu o săptămână, în data de 8 octombrie, un alt angajat al societăţii respective a fost prins în timp ce încerca să scoată din incinta firmei cinci kilograme de deşeuri din cupru, ascunse în talpa încălţămintei şi în interiorul vestimentaţiei.

Foto IPJ
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite