Hunedoara: Întreceri de turism pe traseu dacic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Întreceri  de turism pe traseu dacic
Hunedoara: Întreceri de turism pe traseu dacic

Peste 100 de montaniarzi din ţară şi din Europa vor trofeul Kogaion din munţii Şureanu. Traseele din Munţii Şureanu, peşterile şi pereţii abrupţi vor pune la încercare îndemânarea alpiniştilor amatori care se vor întrece şi în spiritul de orientare.

Peste 100 de pasionaţi ai muntelui au intrat în această dimineaţă în competiţia anuală organizată în munte de Asociaţia Kogaion. Competiţia include un traseu de regularitate, dar şi probe de alpinism, de orientare turistică şi teoretice.
Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei „Kogaion”, Călin Herţa, afirmă că traseul de concurs durează aproximativ şase ore şi cuprinde Peştera Ponorici, Fundătura Ponorului, Troianul Dacic şi Peştera Cioclovina cu Apă.

Promovare pentru munţii dacilor
„Scopul concursului este de a promova cele mai frumoase zone din judeţul Hunedoara. De aceea, ediţiile trecute le-am organizat pe Cheile Măzii, în Parâng, în Retezat, la Crivadia şi Costeşti.
Anul acesta am ales pentru prima oară Munţii Şureanu, cu peşterile Cioclovina cu Apă, Ponorici, dar şi cu troianul dacic, zidul sudic de apărare din piatră de calcar, construit înaintea războaielor cu romanii, care are o lăţime de 10 metri şi se întinde pe 5 kilometri”, a declarat Călin Herţa.

Trei zile pe munte
Concursul de turism montan  din munţii hunedoreni este organizat, începând din 1990, de Asociaţia de Turism „Kogaion” Orăştie şi a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie.
Competiţia se va desfăşura pe parcursul a trei zile în Munţii Şureanu, zona Cioclovina – Ponorici – Fundătura Ponorului. Accesul se poate face pe ruta DN 66, Simeria – Călan; DC 57, Ohaba Streiului – Chitid – Boşorod – Luncani - Cioclovina. ;

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite