Intervenții de forță majoră pentru stingerea incendiului de la groapa de gunoi a Devei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deșeurile ard mocnit la groapa de gunoi.
Deșeurile ard mocnit la groapa de gunoi.

Aproximativ 60 de pompieri hunedoreni au participat la stingerea incendiului izbucnit la groapa de deșeuri menajere de la marginea municipiului Deva. Au fost consumați sute de mii de litri de apă, însă focarele au reizbucnit. Pentru oprirea dezastrului, este nevoie de  acoperirea mai multor zone afectate cu pământ.

Incediul de la groapa de gunoi a fost stins după o intervenție prelungită pe parcursul unei săptămâni. În ciuda acestui fapt, există riscul izbucnirii unor noi incendii. Fumul emanat de deșeurile din groapă continuă să acopere Deva, iar mirosul greu poate fi resimțit pe întreaga suprafață a municipiului.

Din această cauzaă, Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara atrage atenția devenilor să nu petreacă foarte mult timp în aer liber.

“De când a fost anunţat incendiul de la depozitul de deşeuri menajere de la marginea Devei, pompierii au intervenit în fiecare zi pentru limitarea propagării incendiului. Până acum pompierii au acţionat cu 18 autospeciale, fiecare având o capacitate de 9.000 de litri şi cu aproape 60 de pompieri”, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Pompierii au încercat lichidarea incendiului cu sute de mii de litri de apă, dar singura soluţie pentru stingerea acestuia este înăbuşirea focarelor cu pământ.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite