Infractori la costum și diplomat: de la tehnici de vânzare la metode de țepuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosindu-se de statul social, Claudiu Micu, director Evo Motors și Adriana Constantin, director SSIF Broker Deva au țepuit sute de persoane care acum încercă, în zadar, să-și recupereze banii

Directorul Adriana Constantin și omologul ei Claudiu Micu au reușit să păcălească aproape 300 de persoane folosind statul social drept garant al corectitudinii. Rezultatul a fost devastator:

Adriana Constantin a reușit să își însușească două milioane de euro iar Claudiu Micu aproape 200.000 de euro. Multor păgubiți nu le vine nici acum să creadă că acești oameni sunt de fapt infractori.

Marius Marc (foto)  din Petroșani este unul dintre cei căzuți în plasa lui Claudiu Micu. Povestea lui începe în luna iunie a anului trecut când acesta intenționa să achiziționeze un autoturism marca Mitsubishi prin programul Rabla. “Am depus cele trei vouchere la sediul Evo Motors și am încheiat un contract pentru mașina pe care doream să o achiziționez. După cinci zile am făcut prima plată de 20.000 de lei. La scurt timp am fost sunat să achit integral mașina și în termen de trei zile lucrătoare să mă duc la sediul firmei să ridic autoturismul”, povestește Marc.



Scurt tratat de manipulare

Direcotorul Evo Motors încasează banii după care începe manipularea. “Prima dată m-a mințit spunând că mașina a avut un accident pe drum. Apoi că sunt probleme la importator. Iau legătura cu importatorul îi dau seriile de motor și de șasiu ale mașinii de pe contract și încerc să vad ce s-a întamplat cu mașina. Răspunsul importatorului m-a lăsat mască: mașina nu fusese nici măcar comandată!” spune hunedoreanul. Urmează o serie interminabilă de discuții cu directorul Claudiu Micu, care prins cu minciuna încearcă să-și liniștească clientul apelând la o altă strategie. “Am făcut un act adițional la contract în care preciza că mașina nu a putut fi livrată și că îmi returnează banii în 30 de zile. Bineânțeles că nu a respectat această convenție și că nu a făcut altceva decât să câștige timp. De atunci și până astăzi sunt in proces cu acest Claudiu Micu, și pe penal și pe civil”, explică Marc.

Se schimbă foaia: de la minciuni se trece la amenințări

După nenumărate drumuri la sediul firmei și insitențe la reprezentanța auto MArisu Marc reușește să-și recupereze o parte din bani dar mai are de primit aproape 8.000 de euro. “Nivelul de nesimțire al directorului Claudiu Micu a ajuns la un nivel atât de ridicat încât, atunci când a auzit că l-am dat în judecată m-a sunat și mi-a spus că în justiție nu o să rezolv nimic deoarece nevasta dânsului e avocat, una dintre cele mai bune din județ și că daca vrea îmi dă 500 de lei, lunar. Problema este că lucrurile chiar se mișcă greu, iar noi, păgubiții, trebuie să cheltuim o gramadă de bani prin procese deși lucrurile sunt clare”, spune dezamăgit hunedoreanul.

image

Cum să bagi în buzunar 2 milioane de euro

Elena Pal este una dintre victimele Adrianei Constantin (foto).

“Niciodată nu m-am gândit că femeia asta mă va fura. Avea explicații pentru orice. Folosea termeni specifici meseriei pentru a justifica lipsa banilor mei. Era amuzantă, știa să vorbească așa încât am continuat să-i încredințez banii chiar și după ce auzisem zvonuri că sunt probleme în agenție. Acum mă zbat să-mi recuperez aproape 500.000 de lei”, spune femeia.
Psihologul Mircea Matei spune că oamneii inteligenți sunt cei mai periculoși infractori. “Profesionalismul le dă o credibilitate enormă. Știu să conducă discuțiile astfel încât e greu să crezi că ai în față un infractor. E un atu folosit de când lumea”, explică Matei.


Adriana Constantin şi-a ascuns faţa de fiecare dată în faţa presei
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite