Infracţiuni „de criză”: în municipiul Deva se fură până şi porţile de la intrarea în brutării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Doi deveni au ajuns în atenţia poliţiştilor după ce, în weekend, au furat două porţi metalice de la intrarea într-o brutărie din localitate. Pentru că nu au considerat „prada” suficient de valoroasă, hoţii au luat cu ei şi un capac de canal din zonă.

Când a văzut că a rămas fără uşile de la intrarea în firmă, administratorul societăţii comerciale a pus mâna pe telefon şi a sunat imediat la 112. Anchetatorii au stabilit că vinovaţi ar fi doi bărbaţi, unul de 48 de ani, iar celălalt de 56 de ani, ambii cu antecedente penale.

Bunurile sustrase au fost depistate la un centru de colectare a fierului vechi, unde au fost lăsate în custodie până la finalizarea cauzei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

Prins "din întâmplare"
Cercetat pentru furt calificat este şi un tânăr de 20 de ani. Oprit, azi-noapte, la un control de rutină al agenţilor de la circulaţia rutieră, în Volkswagenul Golf pe care deveanul îl conducea s-au găsit 14 cutii pline de cabluri electrice din cupru. Se pare că bărbatul ar fi sustras „marfa” cu ajutorul unui amic, angajat la firma pe care au păgubit-o.

Valoarea prejudiciului este estimată la peste 4.000 euro, fiecare cutie cântărind între 20 şi 25 de kilograme”, a adăugat Bogdan Niţu.

Infractori "din scutece"
Cu dosare penale pentru furt s-au ales şi doi copii din municipiul Orăştie. Ieri, minorii au spart cu o piatră geamul unei maşini Dacia Logan, de unde au furat un telefon mobil. Adolescenţii de 15 şi 17 ani sunt cercetaţi în alte şase dosare similare, toate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite